Najnovije vesti

PATRIJARH IRINEJ SA SRBIMA U ŠTRPCU: Znajte da niste zaboravljeni! Ostajte ovde, na svojoj zemlji, u svojoj kući! Mi se Kosova i Metohije i svih vas nikada nećemo odreći
Foto: TV Hram

posle posete Prizrenu

PATRIJARH IRINEJ SA SRBIMA U ŠTRPCU: Znajte da niste zaboravljeni! Ostajte ovde, na svojoj zemlji, u svojoj kući! Mi se Kosova i Metohije i svih vas nikada nećemo odreći

Društvo
14:16h

ŠTRPCE - Nakon posete Prizrenu njegova svetost patrijarh srpski Irinej posetio je jutros Srbe u Štrpcu na Kosovu i Metohiji.

U porti crkve dočekali su ga episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom i brojnim vernim narodom ovog kraja, saopštila je TV Hram.

foto: Mina Branković

Patrijarh Irinej bio je srećan zbog velikog broja Srba koji su ga dočekali u Štrpcu a posebno se radovao što je među njima bilo jako puno dece.

"Srećan sam i blagodaran Bogu što sam danas ovde sa Vama. Iako sam mnogo godina živeo u Prizrenu, ja sam danas po prvi put u ovom vašem divnom mestu i radujem se što vas vidim ovde u ovolikom broju. Vi ste ovde svoji na svome i znajte da je sa vama uvek bila i uvek će biti crkva vaša, svi mi, naš narod srpski gde god on živeo. Znajte da niste zaboravljeni! Ostajte ovde, na svojoj zemlji, u svojoj kući, u svojoj domovini. Mi se Kosova i Metohije i svih vas nikada nećemo odreći, a razni moćnici ovoga sveta mogu da pričaju šta hoće.

foto: Mina Branković

Odlazio je srpski narod sa Kosova i Metohije gonjen raznim mukama kroz vekove, ali se uvek vraćao i obnavljao svoj život na ovim prostorima. Bog će pomoći i učiniti da to opet bude tako. Budite složni, budite jedinstveni i budite sa crkvom svojom", poručio je patrijarh Irinej Srbima u Štrpcu.

Patrijarh će tokom današnjeg dana posetu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nastaviti obilaskom Srba u Kosovskom pomoravlju.

(Kurir.rs/TV Hram)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...