EVO KAKO SE PRAVDA DIREKTOR BUJANOVAČKOG DOMA KULTURE: Balkanska   međa zabranjena da bi se sprečila mržnja, grb Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe zloupotrebljen
Foto: Promo

oglasio se u prištinskoj kohi

EVO KAKO SE PRAVDA DIREKTOR BUJANOVAČKOG DOMA KULTURE: Balkanska međa zabranjena da bi se sprečila mržnja, grb Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe zloupotrebljen

Društvo -

BUJANOVAC - Direktor bujanovačkog Doma kulture Jetmir Ismaili, koji je naredio da se film „Balkanska međa“ povuče sa repertoara bioskopa, izjavio je da je odluku da zabrani prikazivanje filma doneo nakon što je „pročitao kritike i radnju filma“, naveo je portal Bujanovačke.

Direktor Ismaili, sa kojim su novinari tog portala više puta bezuspešno pokušavali da stupe u kontakt, nakon što je taj portal u utorak prvi objavio vest da je prikazivanje „Balkanske međe“ otkazano, oglasio se u prištinskoj Kohi.

„Jedini razlog za otkazivanje filma je da bi se sprečila mržnja između Albanaca i Srba. Mržnja je prisutna, ali ne želimo da oživi ponovo. Na osnovu kritika koje sam pročitao u filmu nema istine. Grb Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe je zloupotrebljen. Čak su i strani mediji ukazali da film podstiče mržnju“, rekao je Ismaili.

(Kurir.rs/bujanovacke.co.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja