STANISLAV HOČEVAR: Sva zla koja su prisutna u nama, među nama i našim društvima, predstavljaju plod greha, ličnog i kolektivnog!
Arhivska fotografija, Foto: Beta/Emil Vaš

uskršnja misa u smederevu

STANISLAV HOČEVAR: Sva zla koja su prisutna u nama, među nama i našim društvima, predstavljaju plod greha, ličnog i kolektivnog!

Društvo -

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio je danas uskršnju misu u Župi rodjenja Svetog Ivana Krstitelja u Smederevu.

On je u uskršnjoj poslanici svim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru upozorio da "sva zla koja su prisutna u nama, medju nama i našim društvima, predstavljaju plod greha, ličnog i kolektivnog".

"Kolektivni greh je u našoj lažnoj solidarnosti kada svesno saučestvujemo u koruptivnim delima, podržavamo zle navike i sva loša i nemoralna usmerenja u društvima kojima pripadamo", poručio je nadbiskup Hočevar.

On je u uskršnjoj poslanici napomenuo da jedno od najtragičnijih obeležja današnjice leži u tome što je vera pogrešno shvaćena i negativno predstavljena, pa čak i da vernici nemaju o njoj celovito saznanje.

"Većina ljudi pre svega ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao da su oni sami jedini gospodari svega stvorenog pa i svog tela", kazao je Hočevar.

Naglasio da je da je "svojim vasrksnućem Isus pobedio izvore i uzroke smrti, umora, zaborava, sebičnosti, mržnje, svadje i ratova.

Kurir.rs/Beta/Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track