POMOZIMO DANIJELI BABIĆ (27) DA PONOVO STANE NA SVOJE NOGE! 9 sati u smrskanom autu čekala pomoć sa povredom kičme
Foto: Privatna Arhiva

nesreća posle posla

POMOZIMO DANIJELI BABIĆ (27) DA PONOVO STANE NA SVOJE NOGE! 9 sati u smrskanom autu čekala pomoć sa povredom kičme

Društvo -

ZMAJEVO - Danijeli Babić (27) iz Zmajeva, kod Vrbasa, potrebna je novčana pomoć kako bi ponovo mogla samostalno da korača.

-Danijela je 31.okotbra 2016. godine, vraćajući se s posla, u večernjim satima, pod nerazjašnjenim okolnostima sletela kolima u dubok kanal pokraj puta i zadobila teške telesne povrede. U tom trenutku nije bilo očevidaca, tako da su je tek sutradan, kada se razdanilo, pronašli otac i brat. Danijela je provela u polusvesnom stanju, zarobljena u smrskanom autu devet sati, zbog povreda nije mogla da pozove pomoć – kaže drugarica Danijelina.

foto: Privatna Arhiva

Tada su joj konstatovane teške telesne povrede, vratnog kičmenog stuba, prelome spinalnog nastavka i prelomom sa kompresijom spinalnog kanala, prelom desnog humerusa, linearnu frakturu desnog acetabuluma. Takođe je zadobila kontuziju frontalnog dela mozga sa desne strane kao i pneumatoraks. Kičma je operisana u četiri navrata, drenirana i kanilisana.

-Uz konsultaciju lekara, dobili smo predlog da se uradi transplantacija matičnih čelija iz tri tretmana, u cilju poboljšanja celokunog i neurološkog stanja. Sredstva novčana nemamo, zato molimo sve dobre ljude da pomognu – apeluju članovi Danijeline porodice.

Danijeli može da se pomogne preko organizacije Budimo humani, ukucati 643 i poslati na SMS na 3030. Njoj se može pomoći Dinarski: 160-537860-91 i na devizni: 00-540-0002891.9.

-Unapred se zahvaljujemo svima koji će našoj Danijeli pomoći, da ponovo bude poletna, nasmejana i puna pozitivne energije, - apeluju roditelji i mlađi brat Danijelin.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track