PROGOVORIO ĐAK SVEDOK INCIDENTA U KOM JE PROFESOR OŠAMARIO UČENICU: Ne opravdavam vašu ishitrenu reakciju, ali vas razumem u potpunosti!
Foto: Printscreen Facebook

KRIVO MI JE

PROGOVORIO ĐAK SVEDOK INCIDENTA U KOM JE PROFESOR OŠAMARIO UČENICU: Ne opravdavam vašu ishitrenu reakciju, ali vas razumem u potpunosti!

Društvo -

Lično sam svedok dešavanja i pritiska koji je vršen na vas, ne samo na ovom času, nego nedeljama i mesecima unazad - napisao je učenik u poruci

- Poštovani profesore, ne mogu da opišem koliko mi je krivo zbog onog što se danas desilo. Ne opravdavam vašu ishitrenu reakciju na opasne provokacije, ali vas razumem u potpunosti. Lično, kao član 2/3 odeljenja prihvatam krivicu za najmanje pet prekršaja školske discipline za koje, zbog vaše dobrote, nisam sankcionisan i procesuiran po pravilniku - ovako počinje poruka, koju je profesoru Sedme beogradske gimnazije, Zvonku Obradoviću, poslao jedan od učenika koji je prisustvovao incidentu.

"Ne želim da imenujem ljude, već ću manjinu nevaspitanih individua nazvati baš tako. Oni kao učenici ugledne obrazovne institucije, na skoro svakom času, iskazivali su enormno nepoštovanje, nevaspitanost, bahatost koju su poneli iz kuće, u kojoj su učeni da svoja prava ističu, a obaveze ne ispunjavaju. Lično sam svedok današnjeg dešavanja i pritiska koji je vršen na vas, ne samo na ovom času, nego nedeljama i mesecima unazad. Izlazili ste u susret svakom kome je bar malo stalo do vašeg predmeta, ali najpre do lične budućnosti.

Današnji pritisak je bio pun psovki, provociranja, prekršaja discipline i nedoličnog ponašanja koje se, koliko vidim, nigde ne spominje. Želim da znate da dosta učenika vas razume, osim današnje reakcije, a nekako svi učenici koji su protiv vas, uglavnom, imaju slabije ocene. Da li je to slučajnost ili ne, ja ne znam. Ali znajte da imate moju podršku kad god. Hvala vam za dosadašnje znanje koje ste mi preneli."

Kako nam je profesor Zvonko Obradović ranije rekao, dobio je i nekoliko poruka od koleginica iz Sedme beogradske gimnazije, u kojima su mu saopštile da će tražiti da više ne predaju odeljenju 2/3.

- Dragi kolega, razumem vas, videla sam tu sliku iz učionice više nego živo u svojoj glavi, teško mi je zbog vas, zbog svih nas u prosveti i ukupnog stanja u državi. Volela bih da taj šamar preokrene stvari jednom za svagda u pravcu dobijanja opcija kojima će se sprečiti bahat odnos učenika prema školi, nastavnicima, starijima uopšte, obavezama. Sve najbolje, čuvajte se!

Podsetimo, Zvonko Obradović je tokom prošle nedelje na času ošamario učenicu, da bi potom njeni drugovi skočili i, kako profesor kaže, oborili ga na zemlju. Oni su mu zatim zadali nekoliko udaraca pesnicom po glavi, zbog čega sada nosi kragnu.

Obradović je i tada rekao da ga je, pre nego što će ošamariti učenicu, ona vređela, isprovocirala, uštinula, a potom i udarila kikom po očima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track