Najnovije vesti

VEĆE PLATE ZA VASPITAČICE OD MAJA: Skupština dala zeleno svetlo za povećanje zarada zaposlenima u predškolskim ustanovama
Foto: Zorana Jevtić

LEPA VEST

VEĆE PLATE ZA VASPITAČICE OD MAJA: Skupština dala zeleno svetlo za povećanje zarada zaposlenima u predškolskim ustanovama

Društvo

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama će od maja biti povećane za devet odsto, predviđeno je dopunama Zakona o budžetskom sistemu koje je Skupština Srbije danas usvojila.

 

"Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine", rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali u Skupštini Srbije.

 

Poslanici glasaju o više zakonskih predloga i sporazuma, među kojima je i Predlog zakona o davanju garancije Srbije i u korist Sosijete Ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza JP "Srbijagas".

 

"Reč je o zaduženju 'Srbijagasa' po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske", rekao je nedavno Mali.

 

Iznos kredita je 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...