IZMENJEN ZAKON O STRANCIMA: Lakše do dozvole za rad i boravak u Srbiji
Foto: AP, Ilustracija

skupština srbije

IZMENJEN ZAKON O STRANCIMA: Lakše do dozvole za rad i boravak u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o strancima čiji je cilj da stranci lakše dobijaju dozvole za rad i boravak u Srbiji.

Takođe, usvojene su i izmene Zakona o planiranju i izgradnji kojima će biti skraćeno vreme i smanjeni troškovi u sprovođenju infrastrukturnih projekata, a veću ulogu će dobiti i Inženjerska komora.

Usvojene su i izmene Zakona o upravljanju aerodromima, Zakon o žičarama za transport lica, Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakon o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Cilj zakona iz oblasti saobraćaja i građevinarstva je da se dodatno unapredi ambijent za ulaganje u Srbiju i da se ubrza realizacija velikih infrastrukturnih projekata, posebno onih koji su deo novog investicionog ciklusa, vrednog više od pet milijardi evra.

Kad je u pitanju izmena i dopuna Zakona o žičarama za transport lica, ministarka Zorana Mihajlovićeva je ranije navela da je neophodno da se taj zakon uskladi sa izmenama drugih zakona i naglasila da će bezbednost saobraćaja i dalje biti na prvom mestu.

Kako je rekla, izmena i dopuna Zakona o upravljanju aerodromima donosi jednu važnu promenu, a to je da je Vlada formirala preduzeće "Aerodromi Srbije", čije će sedište biti u Nišu, kako bi zajednički moglo da se investira u sve male aerodrome u Srbiji, koji će postati deo "Aerodroma Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track