Dulić u odlasku spiskao 146.266 evra
Foto: KURIR

Častio se za oproštaj

Dulić u odlasku spiskao 146.266 evra

Društvo -
U vreme tehničke vlade, Ministarstvo za ekologiju i prostorno planiranje zaključilo sedam ugovora vrednih 16.874.783 dinara. Za kancelarijski materijal otišlo 1.648.224 dinara

BEOGRAD - Ne radim ja to zbog sebe, nego zbog preduzetje.Oliver Dulić, bivši ministar ekologije i prostornog planiranja, sprovodio je javne tendere i za vreme tehničke vlade, nekoliko dana posle izbora, a to je plaćeno 16.874.783 dinara, otkriva Kurir!Dulić je zaključio ugovore vredne i po nekoliko miliona dinara, a podaci o tome mogu se pronaći na sajtu njegovog ministarstva. Iako Kuriru u Vladi Srbije nisu mogli da preciziraju do kolike vrednosti tehnička vlada može da sklapa poslove, problematično je to što Dulić nije mogao, ili nije želeo, da se strpi bar dok ne vidi da li će ponovo zasesti u istu fotelju.On je u maju i junu zaključio sedam ugovora, a jedan od njih je onaj o održavanju klima-uređaja za potrebe Ministarstva u iznosu od 587.357 dinara. Ugovor je zaključen 28. juna ove godine. Ravno mesec dana posle izbora ugovoreno je održavanje geološkog informacionog sistema Srbije, što je plaćeno 790.600 dinara, kao i održavanje računarske opreme i uređaja za neprekidno napajanje, za šta je otišlo 2.301.000 dinara iz republičkog budžeta. Za kancelarijski materijal Dulić je dao 3.906.980 dinara, a za praćenje štampanih i elektronskih medija čak 1.648.224 dinara.Ministarstvo je u tehničkom mandatu naručivalo i računare i računarsku opremu, za šta su građani Srbije platili 3.733.642 dinara, a za usluge štampanja otišlo je neverovatnih 3.906.980 dinara.

Dulićevo ministarstvo: To je ranije planiranoU Dulićevom kabinetu kažu da ne vide ništa sporno i da Ministarstvo ne prestaje da radi pošto se završe izbori.- Radi se o redovnim potrebama Ministarstva koje su predviđene planom javnih nabavki za 2012. godinu i koje nemaju nikakve veze sa izbornim procesom, niti sa tim ko će biti ministar. Jedino smo ministarstvo koje sve izveštaje o javnim nabavkama objavljuje na svom portalu i pozivamo sve zainteresovane da provere da li je u bilo kom slučaju prekršen Zakon o javnim nabavkama. Takođe, pozivamo sva ministarstva u budućoj vladi da slede ovaj primer - poručio je savetnik ministra Momčilo Arbutina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track