VATROGASCI UOČI 1. MAJA PODSEĆAJU GRAĐANE KOJI ĆE IĆI NA URANAK: Budite oprezni sa vatrom, poštujte Zakon o zaštiti od požara
Foto: Slavica Tomčić

čuvajmo okolinu

VATROGASCI UOČI 1. MAJA PODSEĆAJU GRAĐANE KOJI ĆE IĆI NA URANAK: Budite oprezni sa vatrom, poštujte Zakon o zaštiti od požara

Društvo -

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Beogradu Miloš Majstorović apelovao je danas na građane, koji se odluče da praznik rada - Prvi maj proslave u nekim od izletišta u Srbiji, da prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom budu oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara.

„Ako naši sugrađani ipak imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to onda mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima. Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo“ istakao je Majstorović.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

On je naglasio da je prema Zakonu o zaštiti od požara, zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Kazne predviđene za počinioca ovog prekršaja su od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Majstorović je istakao da će pripadnici Sektora za vanredne situacije dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć, ukoliko im bude potrebna, kaže se u saopštenju MUP-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track