DOČEKALI SVOJ KROV: Uručeni ključevi 20 vojnih stanova! Pukovnik Miroslav na stan čekao 22, a službenica Gordana više od 30 godina (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

svečanost

DOČEKALI SVOJ KROV: Uručeni ključevi 20 vojnih stanova! Pukovnik Miroslav na stan čekao 22, a službenica Gordana više od 30 godina (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović uručili su danas u Beogradu ključeve od 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i VS.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, posle uručenja ključeva, ministar Vulin izjavio je da Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima i istakao da samo stabilna i sigurna Srbija može da vodi računa o pripadnicima službi bezbednosti.

1 / 5 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Svi koji su svoju sudbinu vezali za sistem bezbednosti i Vojsku Srbije, mogu da budu sigurni da će se o njima voditi računa i kada su aktivna vojna lica, ali i kada odu u penziju. Vojska brine o svojima, od dana kada uđete u vojsku, dokle god postojite, Vojska će nalaziti načina da brine o vama", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, da bi Vojska mogla da brine o svojima, potrebna je jaka, stabilna, sigurna Srbija.

"Samo politički stabilna, mirna i sigurna Srbija može da vodi računa o svim pripadnicima službi bezbednosti, može da vodi računa o svojoj Vojsci, može da se oprema, naoružava, može da poboljšava kvalitet života svih pripadnika Vojske Srbije i na taj način čuva naš mir, način života i našu slobodu. Politička stabilnost je preduslov svakog drugog uspeha", poručio je ministar.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Stambeno pitanje danas je rešio i pukovnik Miroslav Terzić, zaposlen na Univerzitetu odbrane, a njegova nova adresa od sada će biti u novobeogradskoj ulici Jurija Gagarina.

"Zadovoljan sam stanom, uređen je solidno, a na stan sam čekao 22 godine. U stanu ću živeti sa suprugom i sinom", kaže pukovnik Terzić, dodajući da je veoma zadovoljan i što je stan na dobroj lokaciji.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ključeve od stana danas je dobila i vojna službenica Gordana Bajić, zaposlena u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Beograd, koja je na stan čekala više od tri decenije. "Dobila sam garsonjeru u ulici Cara Dušana u Zemunu i zadovoljna sam, a tu ću živeti s kćerkom", kaže Gordana Bajić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja