Najnovije vesti

MNOGO NOVOG NA VOJNOJ PARADI U NIŠU: Vojska Srbije će pokazati koliko je snažnija i koliko je napredovala
Ilustracija

snaga srpskog oružja

MNOGO NOVOG NA VOJNOJ PARADI U NIŠU: Vojska Srbije će pokazati koliko je snažnija i koliko je napredovala

Društvo

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak, 10. maja, dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede, koji se inače obeležava dan ranije, i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu.

Vučcić je za TV Pink rekao da će Srbija 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, dok će, kako je najavio, u decembru ili naredne godine moći da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija", rekao je Vučić.

Kako je precizirao, prisutni će imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima.

"To ćemo da širimo na 3.000 vojnika, formiraćemo novu jedinicu, jednu u

Priboju, a jednu u okolini Loznice. To su brdsko-planinske i specijalne jedinice, što je dobro i za ta mesta. Ono što će posebno da obraduje ljude jeste ono što će da vide u vazduhu, a videće mnogo toga novog i dobrog", rekao je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...