RETKO KO ZNA ZA OVO! AKO VOZ KASNI IMATE PRAVO NA ODŠTETU: Samo šest putnika u Srbiji se do sada žalilo, a evo koliko su para dobili nazad
Foto: Dragana Udovičić

iznos se vraća u celosti

RETKO KO ZNA ZA OVO! AKO VOZ KASNI IMATE PRAVO NA ODŠTETU: Samo šest putnika u Srbiji se do sada žalilo, a evo koliko su para dobili nazad

Društvo -

Prevoznik mora da plati odštetu putnicima zbog otkazivanja voza ili kašnjenja, a tu mogućnost u Srbiji je prošle godine iskoristilo šest putnika.

Kako je rečeno u "Srbija vozu", od tih šest žalbi samo četiri zahteva su rešena u korist putnika, pa im je isplaćeno 10.160 dinara.

"Ukoliko je zbog otkazivanja voza ili izgubljene veze prouzrokovane kašnjenjenjem, putnik sprečen na nastavi planirano putovanje, prevoznik može da pokrije troškove hotelskog smeštaja kao i razumne troškove obaveštavanja onih koji čekaju putike", rekli su u tom preduzeću.

Ako putnik odustane od putovanja, prevoznik je dužan da mu vrati novac u punom iznosu.

Kako prenosi "Politika", iznos plaćene vozne karte u unutrašnjem saobraćaju vraća se u celosti, ako je bila krivica železnice, kao i ako se zahtev podnese istog dana kada je vozna karta i kupljena.

Isto važi i za neiskorišćenu voznu kartu u međunarodnom saobraćaju, ali list navodi da u "Srbija vozu" nisu objasnili koliko je obeštećenje za kašnjenje kada je karta iskorišćena.

List dodaje da bi, međutim, nelogično bilo da neko ko iz Beograd stigne u Bar ili Budimpeštu sa zakašnjenjem od nekoliko sati, istog dana zatraži povraćaj novca na beogradskoj blagajni koja mu je izdala kartu.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja