Najnovije vesti

DIREKTORKA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA: Užasno je da MILOJKO PANTIĆ NE OSEĆA GRIŽU SAVESTI zbog onoga što je uradio! Smeta mu izgleda samo što javnost zna šta je učinio, ali ne i činjenica da je vozio sa 1,73 promila...
Foto: Beta/Media Centar

reagovanje

DIREKTORKA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA: Užasno je da MILOJKO PANTIĆ NE OSEĆA GRIŽU SAVESTI zbog onoga što je uradio! Smeta mu izgleda samo što javnost zna šta je učinio, ali ne i činjenica da je vozio sa 1,73 promila...

Društvo

Na sreću po građane Beograda i njihovu bezbednost u saobraćaju, nemamo ni nekoliko desetina, a još manje ni nekoliko stotina slučajeva dnevno, da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promila alkohola u krvi i onda krene da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru.

Ovako je direktorka Agencije za bezbednost Saobraćaja Jasmina Milošević prokomentarisala otvoreno pismo sportskog novinara Milojka Pantića u kome je rekao da ono što se njemu desilo se dešava stotinama drugih.

"Srećom po sve stanovnike Beograda, takvo nešto se ne dešava u našoj prestonici često ni na godišnjem , ni mesečnom nivou, a kamoli dnevnom. Naprosto je užasno da Milojko Pantić ne oseća grižu savest zbog toga što je uradio. Iz svega što je naveo jasno je da je njemu jedino krivo što živimo u zemlji u kojoj javnost ima pravo da zna da je on to uradio", rekla je Milošević.

Ona kaže kako Pantiću smeta što javnost zna šta je uradio, ali ne i činjenica da je vozio pod uticajem alkohola sa 1,73 promila, udarivši u policijsko vozilo i zatim vozeći u suprotnom pravcu Brankovim mostom.

"Povrh svega, Pantić licemerno kaže: „Pa nisam nikog ubio i nisam načinio nikakvo teško krivično delo, nikoga povredio“ i slično. Kada čujem tako olako shvatanje neodgovornog ponašanja, naprosto moram da pitam – pa nije valjda da su nadležne institucije trebale da sačekaju da nekoga ubije, pre nego što reaguju? Da li je trebalo da sačekamo da pregazi nečije dete ili nečijeg roditelja, brata, sestru? I najzad, ako je neko ko govori istinu, neka kaže javno koliko puta do sada je vozio u stanju teške alkoholisanosti, što jeste 1,73 promila alkohola u krvi?", upitala je Milošević.

Napominje kako istraživanje pokazuje, da povećanjem alkohola u krvi, raste verovatnoća da će vozač učestvovatui u saobraćajnoj nezgodi sa poginulima.

"Tako, da kada govorimo o nekome ko vozi sa 1,73 promila u krvi, verovtanoća je 550 puta veća da će učestvovati u nezgodi. I postavlja se pitanje, koliko izvinjenja duguje svim ljudima koje pominje, jer nije njegova zasluga što nikoga nije povredio, nego stvar gole sreće da se niko nije zadesio na njegovom putu, dok je vozio suprotnom stranom na Brankovom mostu", kaže ona.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja podseća da je kod veoma teške alokoholisanosti, koja se kreće od 1,6-2 promila alkohola u krvi, medicinski dokazano da dolazi do veoma teških poremećaja funkcija i reagovanja, veoma velikih poteškoća u koordinaciji, kao i gubitka mogućnosti saradnje.

"Kod vozača se javlja drskost, nepromišljenost i surovost. Sve ovo ukazuje, na školski primer ponašanja osobe sa tolikom količinom alkohola u organizmu.

Sramota je da neko ko sebe naziva javnom ličnošću i ko treba da daje primer svojim odgovornim ponašanjem, i ko najzad ima kvalifikaciju ozbiljnog čoveka u ozbiljnim godinama, uopšte pokušava da nađe opravdanje za svoje sramne , gotovo ubilačke, postupke, sa kojima je neporecivo ugrozio i svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju", zaključila je ona.

Kurir.rs/Foto: Beta/Media Centar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...