Najnovije vesti

VUČIĆ: Ima para za veće penzije i plate, ali kasa nije ćup...
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

"Vodimo računa i zato smo uspešni"

VUČIĆ: Ima para za veće penzije i plate, ali kasa nije ćup...

Društvo

Veruje da će minimalac uskoro biti i 30.000 dinara. Prosečna plata sada je 460 evra, a biće, kaže, i 500...

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će se boriti za to da povećanje penzija ove godine ne bude manje od pet odsto, kao i za to da bude još jednokratnih isplata i pomoći.

 

"U vezi sa platama - ići ćemo na na značajno povećanje, uključujući i voljsku, policiju, ali ne smemo da preteramo da ne bismo uništili privatni sektor, jer, ko će onda da izdržava javni sektor", kazao je Vučić za RTS.

 

Ističe da u budžetu ima novca za jasan brži rast, za povećanje plata i penzija.

"Najlakše je vama na televizijama, svakog štrajkača podržite, a onda nas pitate što nema para za nešto. Pa, nije kasa ćup. Vodimo računa i zato smo uspešni", rekao je Vučić.

 

 

Najavio da se ove godine očekuje i novo povećanje plata, posebno u zdravstvenom sektoru. "Sestrama ćemo da povećamo za 12 odsto, možda i 15 odsto. Posebno lekarima, sestrama, nastavnicima, učiteljima", istakao je predsednik i dodao da će se pitanje povećanja plata razmatrati verovatno tokom leta.

 

Cilj je, dalje navodi, da se nezaposlenost spusti ispod devet odsto pa da se poveća životni standard.

 

Ukazuje da je povećana i minimalna zarada, dodajući da veruje da će uskoro biti i 30.000 dinara. Prosečna plata sada je 460 evra, a biće, kaže, i 500.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...