KURIR TV SA VELIČANSTVENE PARADE U NIŠU: Od egzercira gardista svima zastao dah! Defilovalo 4.000 pripadnika vojske i policije, đavolje kočije nadletale grad! Vučič: Pokazali ste kako se vraća dug onima koji su stvorili slobodu
Foto: Nemanja Nikolić

povodom dana pobede

KURIR TV SA VELIČANSTVENE PARADE U NIŠU: Od egzercira gardista svima zastao dah! Defilovalo 4.000 pripadnika vojske i policije, đavolje kočije nadletale grad! Vučič: Pokazali ste kako se vraća dug onima koji su stvorili slobodu

Društvo -
1 / 64 Foto: Nemanja Nikolić

Oko 4.000 pripadnka MUP i Vojske Srbije u Nišu pokazati čime su opremljeni, šta mogu i šta umeju, a građani će imati priliku da vide i proizvode domaće odbrambene industrije.

12.23 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se pripadnicima vojske i MUP-a rekao je da je Srbija slobodna zemlja i da su oni ponos zemlje i da njihov rad, trud i sposobnost procenjuje "vrlo dobro". Zahvalio je pripadnicima Vojske i policije koji su "na impresivan način obeležili Dan pobede i pokazali kako se vraća dug onima koji su stvorili slobodu".

12.15 - Garda Vojske Srbije izvodi egzercir koji publika prati s velikom pažnjom.

foto: Printscreen

12.12 - Nalet grupe aviona MIG 29!

12. 08 - "Marširali" i podešelon tenkova M-84 i T-72.

foto: Printscreen

12.05 - Nastupa podešelon oklopnih borbenih vozila policije, pešadije.

foto: Printscreen

12.04 - Na nebu su se pojavili školski avioni "lasta" i školsko-borbeni avioni "supergaleb g4". Preleteli jurišni avioni "orao".

11.59 - Podešalon savremenih artiljerijskih oruđa u svom sastavu ima "šumadiju", "noru b52" i "alas".

11.58 - Predstavljen i podešelon MUP-ovih borbenih vozila LAZAR 3.

11.55 - Podešalon 250. raketne brigade predstavio se sistemom "neva" kojim su 199. godine oboreni avioni F-117 i F-16. Tu je i sistem "kub".

11.50 - U sastavu podešalona artiljerijskih jedinica najveću pažnju privukla je samohodna haubica "nora". Ističe se i lanser raketa "oganj".

11.47 - Motorizovani ešalon počeo nastupom podešalona motocikala i kvadova kao i podešalona borbenih vozila MUP-a. Pored publike u Nišu prošli su "hameri" i modernizovana okopna vozila Vojske Srbije, topovi.

foto: Printscreen

11. 43 - Nalet grupe helikoptera M8 i M17 i "gazela".

foto: Printscreen

11.40 - Proleteli helikopteri među u kojima su bile letelice Mi-35 poznatije kao "đavolje kočije" iz sastava vazduhoplovnih snaga Ruske federacije.

11.39 - Nastupaju podešelon Garde Vojske Srbije, Žandarmerije i Policije, kao i Specijalne antiterorističke jedinice MUP i podelešon Interventne jedinice policije.

foto: Printscreen

11. 36 - Niškim bulevarom prošetali su i pripadnici 63. padobranskog bataljona.

11.33 - Podešeloni izviđačke čete 1,2,3, 4. brigade Kopnene vojske nastupali su nakon podešelona konjanika MUP-a, a nakon toga podešaloni Vojne policije kao i Specijalne brigade.

foto: Printscreen

11.28 - Nastupa podešelon Žandarmerije.

foto: Printscreen

11.24 - Počeo defile pripadnika pešadijskog ešalona. Prvo nastupa podešalon ratnih zastava Vojske Srbije koje nose kadeti Vojne akademije. Za njima sledi podešalon vojnih veterana.

11.15 - Počeo prikaz "Odbrana slobode", najpre su izveli padobranski desant, nakon čega nastupaju pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni.

11.05 - Simović: Vojnici i policajci spremni da čuvaju otadžbinu

Srpski vojnici i policajci koračaju danas napred istim duhom borbenosti i junaštva kao njihovi preci, i posvećeni pozivu i voleći našu dragu, namučenu, drugu majku Srbiju, poručio je danas komandant Kopnene vojske Vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović.

Simović je, u obraćanju na početku parade "Odbrana slobode" u Nišu, istakao da su učesnici prikaza u jedninstvenom stroju, spremni da čuvaju otadzbinu Srbiju, zaštite građane u miru ili ratu, bez obzira na versku, politički ili nacionalnu pripadnost.

foto: Printscreen

11. 01 - Predsednik Srbije u pratnji ministara MUP i odbrane stigao na paradu, posle čega je intonirana himna.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

foto: Printscreen

11.00 - Predsedavajući Predsedništva BIH Milorad Dodik stigao na paradu.

10.46 - U Niš su stigli i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad Zoran Đorđević.

10.39 - Direktor BIA Bratislav Gašić stigao je na paradu u Nišu.

10.29 - Među prvima na paradu je stigao i nekadašnji direktor policije Milorad Veljović.

10.19 - Građani pristižu na paradu, helikopteri nadleću Niš.

Poslednje pripreme su u toku, na mesto održavanja parade stigao je gardijski orkestar

i vojnici koji su postavili crveni tepih.

Paradi, u niškom Bulevaru Nikole Tesle, prisustvuju i brojni građani, među kojima ima i onih koji nose srpske zastave, a kako bi svi mogli da prate paradu, u Bulevaru su postavljeni i video bimovi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track