Najnovije vesti

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Pokušaj ubistva u Novom Sadu biće brzo rasvetljen
Foto: Dado Đilas

puno poverenje u mup

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Pokušaj ubistva u Novom Sadu biće brzo rasvetljen

Društvo
09:02h

BEOGRAD - Sinoć se u Novom Sadu dogodio pokušaj ubistva jednog lica iz kriminogene sredine, postoje određena saznanja po kojima postupa policija zajedno s Tužilaštvom i verujem da će ovaj pokušaj ubistva biti ubrzo rasvetljen, izjavio je danas direktor srpske policije Vladimir Rebić.

On je za RTS rekao i da je "od početka ove godine rasvetljeno više 95 odsto ubistava i istakao da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj u Novom Sadu.

Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, on je rekao da statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku.

"Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane", rekao je Rebić.

Naveo je i da se smanjuje i broj teških krađa (za 16 odsto), broj slučajeva nasilja u porodici (za 17 odsto), broj razbojništava (za 18 odsto).

"Od početka ove godine dogodilo se samo jedno ubistvo koje se moglo okarakterisati kao mafijaški obračun", naveo je Rebić.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja