EKSKLUZIVNO! SPREMA SE HAOS NA SABORU SPC: Đilasov kum i glavni operativac Mlađan Đorđević organizuje napad na patrijarha Irineja i predsednika Aleksandra Vučića!
Mozak protesta 1 od 5 miliona danas na Ostrogu, Foto: Kurir

Mlađan đorđević organizovao napad

EKSKLUZIVNO! SPREMA SE HAOS NA SABORU SPC: Đilasov kum i glavni operativac Mlađan Đorđević organizuje napad na patrijarha Irineja i predsednika Aleksandra Vučića!

Društvo -

Mlađan Đorđević, Đilasov čovek iz senke i mozak protesta „1 od 5 miliona“, organizovao je haos za Sveti arhijerejski sabor SPC, kada će biti i prekinut govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Đorđević, koji je i kum Dragana Đilasa, na Ostrogu se našao sa vladikom Amfilohijem i određenim krugom vladika i crkvenih velikodostojnika i već spremio napad na Saboru. Na fotografijama se vidi Đorđević, u društvu vladike crnogorsko-primorskog Amfilohija, i još nekoliko glavešina SPC.

Đilasov kum i glavni operativac priprema i ubeđuje vladike da napadnu patrijarha i predsednika sutra, tokom Sabora SPC! Đorđević je na sraman način iskoristio današnju slavu Svetog Vasilija Ostroškog, i došao na svetilište, gde lobira za pobunu u vrhu Srpske pravoslavne crkve.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je ponosan što će imati priliku da u ponedeljak prisustvuje Saboru SPC na kojem će govoriti o Kosovu i Metohiji, poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili "njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu".

Međutim, Đorđević je već organizovao haos.

- Đorđević, pre svega, planira napad na patrijarha Irineja, ali i na vladike. Posle toga namerava da izazove pobunu i spreči govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U svom pohodu Đilasov kum ima podršku pobunjenih vladika, a ovakav sukob može da ima nesagledive posledice - otkriva izvor Kurira.

foto: Kurir

Vučić je, na pitanje o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

- Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije - rekao je Vučić novinarima u Skoplju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track