HTEO ŽIVOG DA GA ZAPALI A SAD GA TUŽI: Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović tužio novinara kojem je izgorela kuća
Foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

sramno

HTEO ŽIVOG DA GA ZAPALI A SAD GA TUŽI: Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović tužio novinara kojem je izgorela kuća

Društvo -

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, tužio je tog novinara i još dve osobe i zatražio da mu plati odštetu od 300.000 dinara zbog tekstova koje je o njemu objavljivao na tom portalu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

foto: Printscreen

Kako navodi UNS, tužba je, osim na adresu Jovanovićeve izgorele kuće, stigla i uredniku portala Žig info Željku Matorčeviću i bivšem komunalnom inspektoru Grocke Srećku Vasiću, koji je bio sagovornik u tekstu objavljenom na tom sajtu.

"U tužbi stoji da su se Matorčević, Jovanović i Vasić, zajedničkim podneskom 3. septembra prošle godine obratili Opštinskom pravobranilaštvu Grocke iznoseći 'vrlo uvredljive kvalifikacije' na račun Simonovića 'povređujući mu čak i najdublja osećanja prema ocu', zbog čega Simonović traži 300.000 dinara", naveo je UNS i dodao da se dodaje da je Matorčević u tekstovima objavljenim na raznim internet portalima "stranicama izuzetno uvredljive sadržine" uzrokovao štetu Simonoviću.

UNS dodaje da je podnesak podnet u vreme kada je Simonović bio predsednik opštine zbog čega to posebno doprinosi intenzitetu psihičkog bola, jer su on i njegovi preci gradili dobre međusobne odnose i poštovanje među sugrađanima.

foto: Marina Lopičić

"O ovome najviše svedoči činjenica da je na poslednjim lokalnim izborima ubedljivu pobedu odnela lista čiji je podnosilac bio Dragoljub Simonović, a kao što vam je poznato kod sprovodjenja lokalnih izbora je upravo lični kvalitet i sposobnost lica sa liste presudna za izbornu pobedu", navodi se u tužbi i dodaje da "nije potrebno posebno ni obrazlagati koliku stigmu i duševni bol nanosi Simonoviću tvrdnja da mu je otac incestoidan".

Novinar portala Žig info Milan Jovanović rekao je UNS-u da nisu tačni navodi iz tužbe da su u podnesku naveli da mu je otac incestoidan.

"Pod plaštom stranačke pripadnosti, krijući se u senci Vučića, nanosiće nenadoknadivu štetu i Gročanima i Republici i stranci i samom predsedniku, oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac, predsednik opštine Dragoljub Simonović svakodnevno, već punih šest godina, istrajava u nezakonitim i kriminalnim radnjama zarad ličnog bogaćenja i koristi", navodi se u podnesku.

U njemu se dodaje da je ukupno imanje koje je Simonović posedovao dok je bio "kontrolor kola u JP Železnice Srbije sa srednjom školom za mašinskog konstruktora" bili kuća od 50 metara kvadratnih i nešto okućnice, a da nakon ulaska u politiku on počinje "vrtoglavo da se bogati".

foto: Marina Lopičić

"Za samo šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobija ekstremne razmere. Proširio je kuću na oko 1.000 kvadrata. Sagradio je kćerki novu kuću sa dve garaže, u Maloj Ivanči sagradio tašti kuću sa tri garaže, postavio skupocenu ogradu od kovanog gvožđa, dvorište popločao kamenom, sagradio vilu na Srebrnom jezeru od oko 500 kvadrata; izgradio sopstvenu marinu za jahtu, došao u posed parcele PKB Voćarske plantaže koju izdaje u zakup EKO Grocka, došao u posed stana (vodi se na kćerku) u ulici Knjeginje Zorke 11", navodi se podnesku.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track