EVROPLJANI U PANIČNOM STRAHU: Supersile ubrzano pune trezore OVOM MOĆNOM VALUTOM! Evo šta se dešava
Foto: Promo

EVROPLJANI U PANIČNOM STRAHU: Supersile ubrzano pune trezore OVOM MOĆNOM VALUTOM! Evo šta se dešava

Društvo -

Svakodnevno u medijima možemo pročitati da Rusija, Kina, Amerika, Nemačka i druge supersile, gotovo panično kupuju ogromne količine zlata. Pre toga, svoje zlatne rezerve iz drugih zemalja vratile su u sopstvene trezore. Takva monetarna politika uplašila je najveći deo građana Evrope. Oni smatraju da. se sa evrom nešto čudno dešava. Naime, smatraju da bi evro mogao biti zamenjen nekom novom valutom. Mesta panici, ipak, nema, ali ima mesta. mudrim ekonomskim odlukama.

Svi se sećamo zamene nemačke marke evropskom valutom evro. Nominlna vrednost novca preko noći je prepolovljena, a efektivna vrednost je, za svega par meseci, apsolutno izjednačena. Proizvod koji je koštao jednu marku ubrzo je koštao jedan evro.

To najveće obezvređivanje novca. u novoj istoriji sprovedeno na. "elegantan" i ozakonjen način. U tome građani Evrope i vide potencijahm opasnost. Evro, kao valuta na svetskom tržištu učestvuje u procentu od 40 odsto. Na osnovu toga može se zaključiti do čega bi dovela kriza evra. Imajući u vidu da upravo zemlje koje povećavaju zlatne rezerve imaju prave informacije i u najvećoj meri utiču na svetsku monetarnu politiku, zabrinutost građana. može se smatrati opravdanom.

Drugi razlog, koji ukazuje па to da se novac štampa u velikim količinama jeste negativna vrednost Euribora. U Švajcarskoj i u zemljama Unije, banke naplaćuju čuvanje novca. Kamata se kreće do -2 %.

Naši građani u tom segmentu imaju Više sreće, nego građani Evropske unije. Narodna banka Srbije pokazala je izuzetno odgovoran odnos prema štednji građana i prema monetamoj stabihlosti zemlje, uvođenjem zabrane poslovnim bankama da naplaćuju negativne kamatne stope na štedne depozite.

U Evropi, mudri i ekonomski obrazovani ljudi traže sigurnost i zaštitu alternativnim investicijama. Najpopularnija među njima jeste, svakako, ulaganje zlato. Zlato se vekovima pokazalo kao pouzdan čuvar vrednosti svih valuta. Zato ga često nazivaju "Majkom svih valuta".

Vrednost zlata najgorem slučaju prati stopu inflacije. Međutim, poslednjih 19 godina vrednost zlata premašila je višestruko kumulativnu stopu inflacije. Cena zlata od 2000. godine do danas uvećala se 300 %, tj. tri puta.

Kada. je pitanju ulaganje zlato, najbolje je ulagati čisto zlato. To je zlato najveće fonoće 999,9 koje nasi zakonodavni okviri prepoznaju i definišu kao investiciono zlato i u skladu sa tim oslobađaju ga PDV–a – PDV= 0 %

Zlatara Gold, partner prestižnog švajcarskog koncerna ARGOR HERAEUS omogućila je kupovinu investicionog zlata u našoj zemlji. Zlatara Gold flksira cenu na berzi, zatim vrši rezervaciju investicionih formata u prestižnoj kovnici ARGOR HERAEUS i isporučuje ih kupcima u skladu sa ugovorenim zahtevima.

Autentičnost i fizički integritet svih proizvoda strogo su garantovani od strane proizvođača i od strane uvoznika nizom pratećih sertifikata. Unovčavanje investicionog zlata, takođe je garantovano u skladu sa uslovima koji važe na svetskom tržištu.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti posetom internet platformi:

www.zlatnapoluga.rs/sta-kupiti

www.investicionozlato.rs/prodaja-investicionog-zlata

www.prodajadukata.rs

www.prodajadukata.com

U Evropi se beleži i trend zamene jedne forme zlata za drugu. Zlato koje se godinama kupovalo za posebne prilike, kao poklon, ili kao modni ukras, vremenom je izašlo iz mode. Iz tog razloga građani ga unovčavaju, ili menjaju za investiciono zlato. Ako posedujete zlato u formi nakita, možete ga revalorizovati unovčiti, ili zameniti za investiciono zlato u Zlatari Gold.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja