ZAŠTITNIK REKA UHVAĆEN U LOPOVLUKU: Ukrao 300 metara visokonaponskog kabla
Foto: Kurir Dejan Ignjatović

Krađa na staroj planini

ZAŠTITNIK REKA UHVAĆEN U LOPOVLUKU: Ukrao 300 metara visokonaponskog kabla

Društvo -

Pripadnik organizacije Udruženja "Odbranimo reke Stare planine" Danijel Dimitrov glavni je osumnjičeni za krađu 300 metara visokonaponskog kabla i drugih materijala u vlasništvu investitora male hidroelektrane "Zvonce".

Naime, članovi Udruženja "Odbranimo reke Stare planine", u svojoj nameri da sa Stare planine oteraju sve investitore, ne prezaju ni od napada na radnike, rušenja i potapanja gradilišta, pretnji pa čak ni podmetanja bombi. Nizu krivičnih dela, koja su počinjena samo u poslednjih godinu dana, pridružila se i ova krađa.

Prema svedočenju jednog od meštana sela Rakita, Danijel je viđen kako seče kabl na manje komade i svojim automobilom marke Suzuki Maruti (registarske oznake poznate redakciji) odnosi ih u Pirot. Tu ih je prodao sa ostalim materijalom na stovarištu sekundarnih sirovina, a vlasnik stovarišta potvrdio je transakciju sa pomenutim Danijelom Dimitrovim - otkriva jedan od policajaca iz Pirota i dodaje da je po nalogu tužilaštva automobil Danijela Dimitrova privremeno oduzet radi veštačenja i utvrđivanja dokaza.

Međutim, to pomenutog zaštitnika Stare planine izgleda uopšte nije potreslo. On je čak nastavio da preti na društvenim mrežama, i to osobi koja je ceo slučaj i prijavila policiji i koja se više ne oseća sigurno u svojoj kući. - Nejasno nam je zašto Danijel nije lišen slobode jer je pored ovog dela osumnjičen za niz drugih krivičnih dela koja iznova ponavlja - navodi za naš list jedan od meštana Rakite.

foto: Printskrin/Facebook

Pretnje na Fejsbuku: Opozicija plaća kazne Kazne koje zbog raznih prekršaja dobijaju pripadnici pokreta ORSP zapravo plaćaju njihovi finansijeri iz opozicije. One su - jer su u pitanju nezaposlene osobe - i do pet puta manje od minimalnih i mahom ih plaća Zelena stranka. To je na društvenim mrežama i potvrdio Goran Čabradi, osnivač Zelene stranke, koji je u parlament ušao jedino zato što je stranku registrovao kao stranku slovačke nacionalne manjine.

Nižu krivična dela Pripadnici grupe "Odbranimo reke Stare planine" glavni su osumnjičeni za sledeća krivična i prekršajna dela:

Niz upada na gradilište Prebijanje radnika Postavljanje bombe na vrata predstavnika investitora Paljenje gradilišta mhe Potapanje gradilišta dok su radnici bili još u rovovima Postavljanje eksplozivne naprave ručne izrade u auspuh bagera Krađa

Kurir.rs/N.N

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track