Najnovije vesti

SVE JE SPREMNO ZA GALA SVADBU PRINCA DUŠANA I NJEGOVE PARTNERKE VALERIJE: Još jedan Karađorđević se venčava u crkvi na Oplencu, a evo njegova izabranica kaže o Srbiji
Foto: Twiter

ŽELELI DA OKUPE PRIJATELJE IZ ČITAVOG SVETA

SVE JE SPREMNO ZA GALA SVADBU PRINCA DUŠANA I NJEGOVE PARTNERKE VALERIJE: Još jedan Karađorđević se venčava u crkvi na Oplencu, a evo njegova izabranica kaže o Srbiji

Društvo

Princ Dušan Karađorđević izgovoriće 25. maja u crkvi na Oplencu “sudbonosno da” svojoj višegodišnjoj partnerki Valeriji Demuzio, a kum će biti njegov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui.

Kako “Scena” saznaje, princ Dušan Karađorđević, najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove supruge Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla, u 13 časova će se subotu, 25. maja, zavetovati na večnu ljubav svojoj partnerki, a krstiće ih vladika Jovan Šumadijski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One week ago!!💍 @dushank ♥️♥️. 📷 @terrytsiolis

A post shared by Valerie De Muzio (@valdemuzio) on

Princ Dušan Karađorđević odlučio je da mu kum u crkvi na Oplencu bude najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui, koji je sa oduševljenjem prihvatio Dušanov predlog i pripreme za venčanje su uveliko završene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last night of 2018!! Looking very forward to meeting you 2019!! @dushank

A post shared by Valerie De Muzio (@valdemuzio) on

Prinčevski par koji je prošle godine u Njujorku, gde i godinama unazad živi, imao građansko venčanje, jednoglasno je odlučio da će crkveno organizovati u Srbiji i to na Oplencu u crkvi u kojoj su se venčali i Dušanovi preci. Više stotina zvanica iz celog sveta prisustvovaće crkvenom venčanju, a nakon njega će biti upriličena i proslava za porodicu i sve prijatelje.

Par je želeo da okupi sve prijatelje iz čitavog sveta, budući da je princ Dušan svojevremeno živeo i u Parizu, dok mu je proteklih godina prebivalište i dom u Njujorku. Predlog da se par venča i u Srbiji posebno je obradovao članove porodice Karađorđević, a nj. k. v. princ Dušan za naš list ekskluzivno objašnjava kako je došlo do toga da odluče da se venčaju u Srbiji, budući da princeza Valerija Demuzio nije sa ovih prostora.

- Nakon građanskog venčanja u Njujorku, mojoj supruzi Valerija i meni velika je želja bila da se venčamo i u Srbiji, što ćemo uraditi 25. maja u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Veoma sam srećan i ponosan što ćemo se venčati pred Bogom u Srbiji, koja je moja otadžbina i gde su moji koreni - kaže nam princ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ma3 el salame Beirut ! @maisonmayle @dushank 🇱🇧

A post shared by Valerie De Muzio (@valdemuzio) on

Na pitanje kako se princeza Valerija oseća u Srbiji, Dušan odmah kroz osmeh odgovara:

- Valerija se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja. Valerija i ja ćemo se sjediniti u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima - ističe princ Dušan i dodaje:

- Ovaj blagoslov upravo na tom mestu je najvažnije za naše venčanje - završava unuk kneza Pavla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beirut nights with my habibi 🇱🇧 @dushank ♥️♥️♥️

A post shared by Valerie De Muzio (@valdemuzio) on

Inače, Dušan Karađorđević najmlađi je sin Aleksandra i njegove druge supruge Barbare od Lihtenštajna. Rođen je u Sent Galenu u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao. U Engleskoj je završio osnovnu, srednju školu, a potom i studije. Tokom školovanja najviše pažnje posvećivao je naukama, kao što su istorija, geografija i jezici, a interesovao se i za sport: fudbal, tenis, džudo.

Nakon završenih studija, vratio se u Pariz, gde se zaposlio u nekoliko uticajnih firmi, a potom i u jednoj avionskoj kargo kompaniji, gde radi i danas, samo u Njujorku. Dušan je upoznao marketinškog stručnjaka Valeriju Demuzio pre nekoliko godina u Njujorku, kada se iz Pariza preselio kako bi proširio delatnost firme u kojoj radi i na američko tržište.

Ljubav je odmah planula, a Dušan i Valerija su otpočeli romansu pre četiri godine. Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice. Inače, princ Dušan iz očevog prvog braka ima tri starija brata i jednu sestru, s kojima je veoma blizak. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, kada mu je kum bio prestolonaslednik Aleksandar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mr & Mrs K ♥️#parisjetaime

A post shared by Valerie De Muzio (@valdemuzio) on

Ljubav pokazuju i na društvenim mrežama

Iako to nije čest slučaj u kraljevskim porodicama, princ Dušan i princeza Valerija ne libe se da putem Instagrama prijatelje obaveštavaju o svim dešavanjima iz zajedničkog života. Često objavljuju fotografije na kojima su zajedno i na kojima se vidi koliko su zaljubljeni i koliko se vole.

(Kurir.rs/Blic, Anastasija Čanović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...