KURIROVO OTKRIĆE O KRAĐI BLIZNAKINJE POTRESLO SRBIJU:  Majka preživela pakao, ali je našla ukradeno dete!
Foto: N.H.

STRAVIČNO

KURIROVO OTKRIĆE O KRAĐI BLIZNAKINJE POTRESLO SRBIJU: Majka preživela pakao, ali je našla ukradeno dete!

Društvo -

Aleksinčanka kojoj su ukrali ćerku posle porođaja 1981. i prodali je za 30.000 maraka pronašla je svoje dete posle borbe koja je trajala godinama.

Kako je Kurir juče ekskluzivno pisao, ovoj ženi su u porodilištu rekli da je jedna bliznakinja umrla, a da je druga živa. S vremenom je počela da sumnja da joj je dete ukradeno jer su za obe ćerke stizali pozivi za vakcinacije, preglede i školu.

Kada je utvrdila da umrlica ne postoji, počela je mukotrpnu borbu, da bi se pre nekoliko meseci srela s ćerkom koju je odgajala porodica iz Niša.

U međuvremenu, ukradena ćerka je saznala od oca na samrti da ju je kupio za 30.000 maraka, pečeno prase i flašu rakije i ostavio joj u amanet da nađe pravu porodicu.

- Samo ova majka zna koliko je propatila i namučila se. Ceo život joj odzvanjaju reči kada su joj saopštili da je jedna beba mrtva: "Budite srećni, drugo dete je živo". Kada je shvatila da je beba ukradena, počela je njena višegodišnja borba, suočavala se sa opstrukcijom države i njenih institucija, ali ona nije odustajala - priča naš sagovornik prijatelj ove porodice i dodaje:

- Nije poklekla ni kada joj je ukradena ćerka nakon prvog susreta posle skoro četiri decenije rekla da je ona za nju samo biološka majka, ali da ju je odgajala druga žena i da nju priznaje kao majku. Najvažnije joj je da je doživela da vidi drugu ćerku, da je spojila rastavljene bliznakinje. Pravda nije zadovoljena do kraja jer su svi osumnjičeni učesnici krađe preminuli.

(Kurir/R. Nedić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track