Najnovije vesti

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI! NIJE VAM POTREBNA ZDRAVSTVENA KNJIŽICA: Širom Srbije u nedelju provera vida, hormona štitaste žlezde, ultrazvuk abdomena...
Foto: Shutterstock

promocija prevencije

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI! NIJE VAM POTREBNA ZDRAVSTVENA KNJIŽICA: Širom Srbije u nedelju provera vida, hormona štitaste žlezde, ultrazvuk abdomena...

Društvo

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije građani će u nedelju, 26. maja moći da provere svoje zdravlje u okviru nastavka akcije besplatnih preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

Kako se navodi, svi građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će od 8 do 16 časova da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde.

 

Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građani će moći da obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi, a moći će i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama.

 

Besplatni pregledi deo su aktivnosti Ministarstva zdravlja, koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

 

U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

 

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da obave preventivne preglede.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...