veliki dan za karađorđeviće

KURIR UŽIVO SA VELIKE KRALJEVSKE SVADBE KARAĐORĐEVIĆA: Princ Dušan i njegova izabranica Valerija izgovorili su sudbonosno DA! (FOTO, KURIR TV)

Društvo -

Na radost porodice Karađorđević danas su se venčali princ Dušan Karađorđević i njegova višegodišnja izabranica Valerija Demuzio na Oplencu u Crkvi Svetog Đorđa. Kum na crkvenom venčanju je njegov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui. Posle venčanja novopečeni kraljevski par Dušan i Valerija, izašli su iz crkve. Mladencima su, očekivano, prvi čestitali roditelji i princeza Katarina.

MLADENCI LJUBE SRPSKU KRUNU

Princ Dušan i njegova izabranica Valerija su se u crkvi na Oplencu, pred Bogom i ljudima zakleli na večnu ljubav i poljubili srpsku krunu, kako običaji nalažu.

1 / 10 Foto: printsceen

Stigla je i zabranica Valerija.

foto: Printsceen

Prve zvanice već uveliko pristižu. Prvi je stigao mladoženja.

foto: Nemanja Nikolić

Potom i srpska princeza Danica Karađorđević i supruga princa Filipa

1 / 18 Foto: Nemanja Nikolić

Nakon crkvenog venčanja biće organizovano slavlje, gde će se okupiti gosti iz celog sveta. Dušan i Valerija u vezi su četiri godine, žive u Njujorku, gde su 2018. godine imali građansko venčanje. Kako i princ Dušan, ali i princeza Valerija obožavaju Srbiju, dogovorili su se da crkveno venčanje bude održano baš u Srbiji.

Dušan Karađorđević najmlađi je sin Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao.

Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice. Inače, princ Dušan iz očevog prvog braka ima tri starija brata i jednu sestru, s kojima je veoma blizak. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, kada mu je kum bio prestolonaslednik Aleksandar. Pretpostavlja se da će prema starim srpskim običajima, kum na crkvenom venčanju takođe biti prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Princ Dušan Karađorđević je svetski putnik. U Engleskoj je završio osnovnu, srednju školu, a potom i studije.

(Kurir.rs/Foto: Nemanja Nikolić/VIDEO: AMTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track