KNEZ DUŠAN NA SVOM VENČANJU OKUPIO BIVŠU I SADAŠNJU SUPRUGU ALEKSANDRA K: Dušanova majka Barbara u ljubičastom ruku pod ruku s princom šeta po Oplencu (KURIRI TV)
Foto: Pritnscreen

kraljevsko venčanje

KNEZ DUŠAN NA SVOM VENČANJU OKUPIO BIVŠU I SADAŠNJU SUPRUGU ALEKSANDRA K: Dušanova majka Barbara u ljubičastom ruku pod ruku s princom šeta po Oplencu (KURIRI TV)

Društvo -

Knez Dušan Karađorđević i njegova višegodišnja izabranica Valerija Demuzio reči će sudbonosno da na Oplencu.

Na kraljevsko venčanje najmlađeg sina stigla je i Barbara od Lihtenštajna, sva u ljubičastom ruku pod ruku je išla sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem.

foto: Nemanja Nikolić

Dušan je najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove bivše supruge kneginje Barbare od Lihtenštajna, a potomak je najplemenitijih plemićkih porodica Evrope, njegovi dedovi su knez Pavle od Jugoslavije i princ Johanes od Lihtenštajna, a bake princeza Olga od Grčke i Danske i grofica Karolina od Lederbur-Vihelna.

foto: Pritnscreen

Kneginja Barbara rođena je 9. jula 1942. godine u Češkom Šternberku u Čehoslovačkoj. Njeni roditelji, otac Johanes od Lihtenštajna i majka Karolina od Lederbur-Viselna, pesedovali su velika imanja i dvorce u današnjoj Češkoj.

Tu je i rođena princeza Barbara, kao najmlađe od četvoro dece. Pripada vladajućoj kneževskoj dinastiji Lihtenštajn, bliska je rođaka kneza Hansa-Adama i njegove supruge kneginje Marije sa kojom je rođaka u prvom kolenu.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Krajem Drugog svetskog rata porodica kneginje Barbare preselila se iz tadašnje Moravske u Lihtenštajn gde je i maturirala. Završila je Akademije lepih umetnosti u Beču i radila kao dizajner unutrašnje arhitekture u Minhenu, Americi, Ženevi i Lozani. 2. novembra 1973. godine venčala se sa knezom Aleksandrom u Parizu.

Kurir.rs/Foto Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track