PRESELO IM LETOVANJE NA LEFKADI! Čekali autobus 4 sata, a onda im stigao minibus! Torbe  držali ispod nogu! Umesto izvinjenja stiglo im: To je što je, ko hoće, neka ide!
Foto: Čitalac Kurira

Kad letuješ preko LUI TRAVELA

PRESELO IM LETOVANJE NA LEFKADI! Čekali autobus 4 sata, a onda im stigao minibus! Torbe držali ispod nogu! Umesto izvinjenja stiglo im: To je što je, ko hoće, neka ide!

Društvo -

Blizu 20 putnika koji su u subotu otputovali na grčko ostrvo Lefkada pre polaska na destinaciju na prevoz je čekalo skoro četiri sata!

Nažalost, ni tu nije bio kraj njihovim mukama, jer je umesto autobusa poslat mini-bus. Kako je za Kurir ispričala putnica I. Đ., aranžman su uplatili u turističkoj agenciji "Lui travel", a nakon višesatnog čekanja, rečeno im je da nema autobusa, te da će putovati minibusom.

foto: Čitalac Kurira

- Nakon skoro četiri sata čekanja, poslali su minibus, u koji nismo mogli da se spakujemo. Koferi su bili pored nas, torbe ispod nogu, u krilu, gužvali smo se, užas... Navodno nije bilo većeg autobusa - ispričala je naša sagovornica. Ona je dodala da će slučaj prijaviti turističkoj inspekciji. - Gazda je poručio: "To je što je, ko hoće, neka ide" - revoltirana je naša čitateljka.

foto: Marina Lopičić

Na telefon agencije juče se niko nije javljao, a na mejl koji smo uputili nismo dobili odgovor. Iz nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Juta rečeno nam je da još nisu dobili žalbe putnika. - Moramo da proverimo detalje i šta se zapravo desilo. U svakom slučaju, putnici nisu smeli da budu izloženi tom tretmanu, ali ne znam koje su okolnosti dovele do toga. Svakako kada se vrate sa letovanja, putnici treba da se obrate nama, pre svega da pokušamo kroz arbitražu ili neki postupak eventualno da obezbedimo nekakvu kompenzaciju za taj deo puta - naveo je Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Provera Ispitaćemo slučaj

foto: Printscreen

Pomoćnica ministra trgovine Vera Božić Trefalt kaže za Kurir da turistička inspekcija još nije dobila prijave putnika, ali da savetuje da im se svakako obrate po povratku sa svim detaljima i informacijama. - Nisam informisana, još uvek nam niko nije prijavio to, ali svakako ćemo proveriti te navode. Bilo bi dobro da se turisti obrate inspekciji po povratku. Mi sumnjamo, ako je put već ovako krenuo, da će, nažalost, i tamo na terenu biti problema. Svakako ćemo reagovati čim dobijemo prijavu - navodi ona.

Kurir.rs/ M. Branković Foto: Čitalac Kurira, Marina Lopičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track