Najnovije vesti

NEMCI DOŠLI U KRAGUJEVAC PO MEDICINSKE SESTRE: Sutra su u Beogradu, nude posao u saradnji sa državom
Foto: AP/Ilustracija

medicinarima nude posao preko

NEMCI DOŠLI U KRAGUJEVAC PO MEDICINSKE SESTRE: Sutra su u Beogradu, nude posao u saradnji sa državom

Društvo
14:31h

BEOGRAD - U Kragujevcu danas borave predstavnici "Triple Win" projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji u okviru zajedničkog programa nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Nemačke, žele da angažuju medicinske sestre i tehničare opšteg smera za posao u Nemačkoj.

U "Triple Win" kažu da je to jedini projekat na međudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe niti bilo koga drugog.

Projekat se sprovodi na osnovu "Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj" zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Sprovode ga nemačka Centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje i nemački GIZ. Sutra i prekosutra predstavnici "Triple win" projekta boraviće u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...