Najnovije vesti

POČEO DRUGI OD TRI KONKURSA ZA RAD MEDICINSKIH SESTARA IZ SRBIJE U NEMAČKOJ: Prijave do 26. aprila, bruto plata od 2.000 do 2.400 evra, znanje nemačkog nije presudno
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

poslednji će biti raspisan krajem avgusta

POČEO DRUGI OD TRI KONKURSA ZA RAD MEDICINSKIH SESTARA IZ SRBIJE U NEMAČKOJ: Prijave do 26. aprila, bruto plata od 2.000 do 2.400 evra, znanje nemačkog nije presudno

Društvo
10:33h

Poslodavci, koji imaju ugovor sa "Triple Win" projektom a ima ih 200, ne smeju ponuditi manju platu od te koja je dogovorena

BEOGRAD - Počeo je drugi, od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, a prijave se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje do 26. aprila, rečeno je u nemačkoj organizaciji za medunarodnu saradnju - GIZ.

"Minimalne zarade su od početka godine povećane. Pre nostrifikacije diplome ona iznosi 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra bruto", rečeno je u GIZ-u.

Oni navode da poslodavci, koji imaju ugovor sa "Triple Win" projektom a ima ih 200, ne smeju ponuditi manju platu od te koja je dogovorena.

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Projekat se orijentiše prema kodeksu Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i ne regrutuje stručno osoblje iz zemalja koje imaju nedostatak radne snage, niti sme da prouzrokuje nedostatak strucnog osoblja na tržištu rada u matičnim zemljama.

Poznavanje nemačkog jezika nije presudno, jer projekat "Trile Win" obezbeduje stručnu i jezički pripremu o trošku projekta, kao i u procesu nostrifikacije diplome i integraciji novih zravstvenih radnika u nemačko društvo.

Projekat "Triple Win" sprovodi se po Sporazumu o posredovanju i privremenom zapošljavanju srpskih državljana u Nemačkoj iz 2013. godine.

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Za šest godina "Triple Win" je posredovao u zapošljavanju 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara, što je 110 godišnje. Sledeći konkurs, poslednji ove godine, biće raspisan krajem avgusta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...