DRUG NIJE META, NASILJE NE SME DA BUDE REŠENJE: Sa konferencije poručeno da ono mora biti prijavljeno
Foto: Shutterstock

teška tema

DRUG NIJE META, NASILJE NE SME DA BUDE REŠENJE: Sa konferencije poručeno da ono mora biti prijavljeno

Društvo -

Nasilje ne sme nikada da bude rešenje, koje god da je u pitanju i ako danas svi izađete iz ove sale sa osećanjem da nasilje treba prijaviti, onda smo svi pobedili, rekao je zamenik gradonačelika Goran Vesić na otvaranju konferencije o vršnjackom nasilju koje po treći put organizuje udruženje "Drug nije meta".

foto: Beoinfo

"Danas pričamo o temi koja je veoma važna i siguran sam da su mnogi od vas prisustvovali bar nekoj sceni nasilja. Vršnjačko nasilje je svakodnevno i protiv njega se treba boriti, što je najbolja poruka koju šaljemo danas sa ovog mesta", rekao je Vesić.

On je prisutnima poručio i da je veoma važno da svi oni koji pribegavaju nasilju kroz ovakve radionice mogu da shvate da nasilje nije rešenje i da nije sramota prijaviti nasilnika.

Program konferencije osmišljen je tako da svi učesnici zajedničkim snagama pokušaju da pronađu odgovore na pitanja koliko je u Srbiji vršnjačko nasilje u porastu, kako da se izgradi pozitivna prijateljska atmosfera i na koji način da se suočiti sa slučajevima vršnjačkog nasilja putem digitalnih tehnologija.

Ivana Milenković iz Udruženja "Drug nije meta" kazala je da zainteresovanost javnosti za ovu konferenciju iz godine u godinu raste, jer ona, kako kaže, nije samo simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, već i svojevrstan Dan prijateljstva.

"I ma koliko da je tema kojom se bavimo teška, tužna i ozbiljna, niko iz sale ne izađe u lošem raspoloženju, već sa jasnim osećanjem da zaista moramo da čuvamo prijateljstvo kao jednu od najvažnijih životnih vrednosti", rekla je Milenković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track