NESTABILNO SA GRMLJAVINOM I PUNO KIŠE: Danas će da lije, i preko 20 litara po metru kvadratnom za samo 3 sata! RHMZ upozorava na nepogode
Foto: Saša Trifunović

Vremenska prognoza

NESTABILNO SA GRMLJAVINOM I PUNO KIŠE: Danas će da lije, i preko 20 litara po metru kvadratnom za samo 3 sata! RHMZ upozorava na nepogode

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji se zadržava nestabilno vreme sa cestom pojavom pljuskova i grmljavina, uglavnom na severu i istoku zemlje i s kolicinom padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

Meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

foto: Printscreen/RHMZS

Vetar slab i umeren, juzni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, najviša dnevna od 22 do 27 stepena.

U Beogradu takođe promenljivo oblačno, posle podne i uveče sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 25.

I narednih dana biće pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Prva dva dana malo svežije, a od subote temperatura u manjem porastu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track