PORODILA SAM SE U VRANJU A  ONDA JE NEKO UKRAO MOJE BEBE! Očajna majka 27 godina traga za bliznakinjama: Babicu koju sam poznavala nikada više nisam videla, a ono što piše u mom kartonu me je ŠOKIRALO!
Foto: Facebook

potresna ispovest

PORODILA SAM SE U VRANJU A ONDA JE NEKO UKRAO MOJE BEBE! Očajna majka 27 godina traga za bliznakinjama: Babicu koju sam poznavala nikada više nisam videla, a ono što piše u mom kartonu me je ŠOKIRALO!

Društvo -

Već 27 godina Žaklina Antanasijević iz Vranjske Banje traga za istinom o svom porođaju. Želi da upozna svoju decu, za koju čvrsto veruje da su živa, iako su marta 1992. godine, sudeći prema medicinskoj dokumentaciji - umrla ubrzo nakon rođenja.

Tvrdi da dokumentacija koju je godinama unazad prikupljala dokazuje da je u najmanju ruku mnogo toga neobično oko njenog prvog porođaja, pišu Večernje novosti.

- Imala sam zdravu trudnoću, nosila sam dve devojčice. Prema mojim procenama bila sam na kraju osmog, eventualno sam koji dan ušla u deveti mesec - započinje priču ova žena.

Ipak, uvidom u dokumentaciju, u uputu iz Doma zdravlja stoji da je između 6. i 7. meseca, dok u otpusnoj listi piše da se porodila između 7. i 8. meseca.

- Po uputu iz Doma zdravlja, 18. marta sam poslata u porodilište u Vranju i porodila se istog dana, a u dokumentaciji stoji da sam se porodila 20. marta - kaže Žaklina, pokazujući dokumentaciju.

foto: Profimedia

- Decu sam videla kada su se rodila, babica ih je uzimala i govorila "mnogo su male, mnogo su male...". Odvezli su me u drugu sobu i dali injekciju za prekid mleka.

Ona kaže da joj je lekar narednog dana saopštio da su joj deca umrla, jedno ubrzo nakon rođenja, a drugo sutradan. Nisu joj dozvolili da ih vidi. Nakon godinu dana, ponovo je zatrudnela i rodila sina, ali uprkos tome nije odustala od potrage za prvorođenom decom.

- Živela sam u stalnom strahu da mi ga neko ne ukrade, kao moju prvu decu. Obaveze i mala sredina puna predrasuda su me sputavali da ranije krenem u potragu za istinom, ali jedan rutinski odlazak kod lekara je počeo da odmotava klupko - priseća se Žaklina.

U njenom kartonu u Domu zdravlja, kako joj je doktorka pročitala, piše "namerno prekinuta trudnoća", što je najpre šokiralo, a onda je nateralo da krene dalje da traga.

Patolog joj je pisano potvrdio da obdukcija nije rađena. U komunalnom preduzeću odgovorili su da njena deca nisu sahranjena, već je u te namene korišćena spalionica u Zdravstvenom centru. Međutim, ni tada nije postojao, ni danas ne postoji krematorijum u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Nizali su se dokazi. Zanimljivo je da babicu koju sam poznavala nikada više nisam videla - kaže ova žena.

Kurir.rs/Novosti/J. Stojković/Foto: Profimedia, Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja