"ŠTA SI TRAŽILA, TO SI I DOBILA!" JEZIVI komentari u kojima se OPRAVDAVA SILOVANJE SRPKINJE u Dubaiju! Žene prednjače u odbrani NASILNIKA iz Nigerije!
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

neverovatno

"ŠTA SI TRAŽILA, TO SI I DOBILA!" JEZIVI komentari u kojima se OPRAVDAVA SILOVANJE SRPKINJE u Dubaiju! Žene prednjače u odbrani NASILNIKA iz Nigerije!

Društvo -

Nakon što smo sinoć objavili tekst o Srpkinji koja je brutalno silovana u Dubaiju od strane Nigerijca, komentari su počeli da pljušte kao ovih dana kiša u Beogradu i Srbiji.

Ništa to ne bi bilo čudno da se u većini njih ne opravdava ovaj brutalan zločin za koji, ni prema jednom zakonu, ne postoji izgovor.

foto: Printscreen Facebook

Naravno, zapitali smo se kako je moguće da neko, makar i u šali, a kamoli ozbiljno brani bilo kog nasilnika i okrivljuje ženu za fizičko zlostavljanje koje joj se dogodilo, te smo kontaktirali psihologa, ne bili smo dobili neko iole logično objašnjenje.

foto: Printscreen Facebook

"Nismo naučili šta znači odgovornost za nasilje. Za nasilje je uvek odgovoran nasilnik. Odgovornos je da ne budemo nasilni, a nije odgovornost drugog da nas ne izazove. Na primer: osoba A vodi racuna da ne udari osobu B bez obzirana to koliko je osoba B izaziva. Seksualnom nasilju i poziciji žrtve biće potrebne jos desetine godina da izađemo iz kruga da je žena kriva za nasilje", rekla je za "Kurir" R.M. - psiholog.

PRAVIMO SEBI KVAZI OBJAŠNJENJE ZAŠTO SE NEŠTO DOGODILO

"Razumeti nasilje je paradoksalno-kako neko moze da naudi nekome, a da bude fin prema nekom drugom? Da bismo to razrešili najlakše nam je da sve delimo na dobro i loše i sve je ili dobro ili loše.

foto: Printscreen Facebook

Tako jedna nacija bude dobra,druga bude loša i slično. I da bismo to mogli pravimo distancu - to se dogadja nekome mnogo drugačijim od nas, mnogo lošijim od nas, mi smo mnogo pametniji i mi bismo se zaštitili.... Pravimo tako sebi kvazi objašnjenje zašto se nešto dogodilo", objašnjava stručnjakinja.

ŽENE PREDNJAČE U KOMENTARIMA U KOJIMA OPRAVDAVAJU NASILNIKA

Ono što nam je posebno privuklo pažnju i ostavilno nas u šoku jeste činjenica da su žene u većini kada je u pitanju pravdanje nasilnika i njegovih postupaka, konkretno u slučaju silovane Srpkinje.

foto: Printscreen Facebook

Zatražili smo odgovor i na pitanje, zar ne bi žene trebalo da budu te koje će pokazati više empatije, s obzirom na to da je, u ovom slučaju, žrtva upravo žena?

foto: Printscreen Facebook

"Nema pravila ko bi imao više empatije. Mogćee je da u skaladu sa prethodnom tezom o strahu zapravo više štite. Jer, ako to može da se dogodi dobroj, finoj ženi, ka su one, kako živeti sa tim? Lakše je ako se patnja umanji, neko bude kriv, ili se na bilo koji drugi nači ogradi od njih lično", objašnjava R.M.

NEMA OPRAVDANJA!

U moru komentara u kojima se nasilje opravdava, a žrtva naziva najpogrdnijim rečima, našli su se i oni koji su pokušali da objasne da za nasilje bilo koje vrste ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje

foto: Printscreen Facebook

I da, ne postoji nasilje za izgovor i da, žrtva je žrtva i NE, niko nije zaslužio da bude silovan, zlostavljan, ili povređen na bilo koji način.

Stop nasilju nad ženama!

(Kurir.rs/Z.A/Foto: Facebook-Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja