IRENA SE UDALA POSLE 19 GODINA ZABAVLJANJA, A SVATOVI NISU NI ZNALI DA IDU NA SVADBU: Venčala se na plaži u Grčkoj, pa otkrila kako to tamo funkcioniše! Matičar se ne plaća (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

srpska svadba iznenađenja

IRENA SE UDALA POSLE 19 GODINA ZABAVLJANJA, A SVATOVI NISU NI ZNALI DA IDU NA SVADBU: Venčala se na plaži u Grčkoj, pa otkrila kako to tamo funkcioniše! Matičar se ne plaća (FOTO)

Društvo -

Mislili da idu na prvomajsko putovanje kad ono...

Bračni par, Irena i Aleksandar, veruju u bajke i na romantičan način, ljubavlju i trudom, održavaju svoju dve decenije dugu vezu. Od venčanja su napravili morsku avanturu iznenađenja za svoje najbliže. Kako je sve izgledalo pričaju mladenci, njihovi kumovi i roditelji.

Na plaži u Grčkoj, 2. maja, venčali su se Irena i Aleksandar nakon 19 godina zabavljanja. Odlučili su da to urade na plaži na kojoj su prvi put zajedno letovali. Možda sve i ne bi bilo tako neobično da čitavu avanturu nisu organizovali tajno. Na put su poveli porodicu i kumove i baš niko ništa nije posumnjao.

„Sat vremena pred venčanje smo im rekli da će na plaži biti venčanje i oni su svi bili uzbuđeni i plakali i onako suze radosnice. Baš je bilo uzbuđenje veliko“, priča Irena Stanković Milošević.

Aleksandar Milošević kaže da je to bio njen san, to jest njihov san koji su zajedno ispunili.

Kum Marko Luković otkriva da vrlo često zajedno putuju vikendima, praznicima, te da je na prvi pogled sve izgledalo kao još jedno prvomajsko putovanje.

foto: Youtube Printscreen

„Međutim, to se pretvorilo u jedno jako lepo i fascinantno dešavanje koje smo mogli da doživimo“, istakla je kuma Dragana Luković.

Mladina mama Mira Stanković navodi da Irena uvek priređuje neka iznenađenja kada su rođendani ili praznici u pitanju.

„Rekla je 'Pakujte se, idemo na put' i mi smo se spakovali. Pre puta Ireni sam kupila bele cipelice i ona mi je rekla 'Mama, ovo mi je divno, divno, za školu, odlično mi je'. Nisam ni slutila da će se ona u tim cipelicama i venčati“, priča mama Mira.

foto: Youtube Printscreen

Sve ovo ne bi se desilo da par nije veoma temeljno proučio proceduru i ispunio sve zakonske uslove.

„Procedura je takva da se papiri završavaju kod nas, u Grčkoj je matičar koji izlazi na teren, s tim što se kod njih ne plaća ni izlazak matičara na teren, a i nikakva papirologija, što je prednost u odnosu na nas“, objasnila je mlada.

Irena i Aleksandar već 19 godina putuju na mesta za koja, u tom trenutku, imaju novca - nekada do Novog Sada, nekada do Španije. Upravo se u Španiji desila veridba, pre četiri godine.

Dinamičan način života, koji ovaj zaposleni par vodi, takav je da porodica i prijatelji nikada ne mogu da predvide sledeći korak, ali ni da se iznenade. Ipak, venčanje jeste bilo nešto posebno.

Osim papirologije, Irena i Aleksandar uradili su i sve ostalo, do najsitnijih detalja, poput lepljenja cirkona na kupaćem, s natpisom „Upravo venčani“. Čin venčanja nije bio kraj ove avanture. Slavlje je, u odabranom društvu, nastavljeno i narednih šest dana.

(Kurir.rs/RTS/Olivera Perkovski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track