Najnovije vesti

SVETSKI DAN BORBE PROTIV MULTIPLE SKLEROZE: Mora da se poboljša lečenje obolelih
Foto: Shutterstock

Obeležen

SVETSKI DAN BORBE PROTIV MULTIPLE SKLEROZE: Mora da se poboljša lečenje obolelih

Društvo

Društvo multiple skleroze Srbije proslavilo 45 godina rada, Kuriru dodeljena zahvalnica.

Svetski dan borbe protiv multiple skleroze obeležen je juče, istovremeno i sa 45. godina postojanja Društva multiple skleroze Srbije! U pitanju je jedno od najstarijih udruženja pacijenata u Srbiji i tim povodom održana je svečana akademija, kojoj su prisustvovali pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Biljana Barošević, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, predstavnici struke, neurolozi koji leče MS, brojni članovi Društva mutiple skleroze Srbije. Povodom tog velikog jubileja redakcija Kurira dobila je zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku u radu, ali i ostali mediji, nadležne socijalne i zdravstvene institucije, ali i zaslužni pojedinci.

Predsednica Društva multiple skleroze Srbije Jasmina Brajković navela je da oni zastupaju interese više od 9.000 obolelih od te bolesti u Srbiji.

- Mnogo pozitivnih stvari je urađeno, ali i dalje je puno posla pred nama, praktično smo na pola puta. Položaj obolelih od multiple skleroze, u pogledu terapije, rehabilitacije i dijagnostike, može i mora da bude bolji. Nadležne institucije su prepoznale probleme, definisale multiplu sklerozu kao prioritet i imamo uveravanja da će već tokom ove godine RFZO uvrstiti nove savremene terapije za obolele - rekla je predsednica ovog društva, u okviru kojeg već 15 godina radi i savetovalište za obolele.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...