ODRŽANO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI: Andreja Mladenović dodelio medalje "petlićima", učenicima do četvrtog razreda osnovne škole (FOTO)
Foto: Beoinfo

"ovo je prilika da otkrijemo heroje u sebi"

ODRŽANO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI: Andreja Mladenović dodelio medalje "petlićima", učenicima do četvrtog razreda osnovne škole (FOTO)

Društvo -

U Beogradu je danas održano tradicionalno takmičenje u pružanju Prve pomoći ekipa iz beogradskih organizacija Crvenog krsta sa ekipama podmlatka i omladine, kao i pet ekipa "petlića", koje su nastupile revijalno.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je na otvaranju manifestacije da je cilj ovog takmičenja provera znanja ekipa, uvežbavanje i promocija, kao i podsećanje na značaj programa Prve pomoći, što je od velike važnosti, posebno za najmlađe.

foto: Beoinfo

Kako se navodi u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje, on je deci čestitao na uspehu i poručio im da treba da budu ponosni jer su deo sistema koji je od velikog značaja za bezbednost, zaštitu i spasavanje u Beogradu i poručio im da treba da šire duh Crvenog krsta.

"Deca i mladi ljudi svake godine na ovaj način pokazuju svoju humanost. Oni stiču veštine i znanje da mogu da pomognu nekom u nevolji", istakao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je naročito ukazao na značaj saradnje Grada Beograda i Crvenog krsta Beograd, jer se "obučavanjem šireg kruga ljudi, povećava spremnost za reagovanje u slučajevima elementarnih nepogoda i rizičnim situacijama".

foto: Beoinfo

Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta, istakao je da je Prva pomoć suština Crvenog krsta, i naveo da se u zemlji svake godine u osnovama Prve pomoći obuči oko 30.000 građana, od toga 16.000 mladih i 3.000 predškolaca.

On je istakao da Beograd u svemu prednjači i ukazao na dobru saradnju sa svim institucijama grada.

"Ovo je prilika da otkrijemo heroje u sebi, a danas svi to jeste", rekao je Miladinović.

foto: Beoinfo

Andreja Mladenović je na kraju manifestacije dodelio medalje "petlićima", učenicima do četvrtog razreda osnovne škole.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track