MINISTAR ŠARČEVIĆ DIREKTAN: Za incident u školi na Karaburmi kriv je direktor! Rekao mu Savet roditelja... Ne slušaš nikoga, zakon ti kaže da to ne smeš to da radiš!
Foto: Dragana Udovičić

inspekcija Ministarstva prosvete izašla na teren

MINISTAR ŠARČEVIĆ DIREKTAN: Za incident u školi na Karaburmi kriv je direktor! Rekao mu Savet roditelja... Ne slušaš nikoga, zakon ti kaže da to ne smeš to da radiš!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je za incident u OŠ "Jovan Popović" na Karaburmi tokom proslave male mature odgovoran direktor škole, koji je decu doveo u rizičnu situaciju.

"Proslava u školskom dvorištu bila je dovoljan razlog da se skupe lokalne lole, mangupi, da zapale baklje, pa se sukobe sa policijom. Ko je onda kriv? Naravno, direktor. Decu je doveo u rizičnu situaciju i takav kadar neće biti direktor škole", rekao je Šarčević za TV Pink.

On je dodao da je inspekcija Ministarstva prosvete izašla na teren čim se incident dogodio i da će epilog cele priče uskoro biti poznat.

"Direktor kaže da mu je tako Savet roditelja rekao... Ne slušaš nikoga, zakon ti kaže da to ne smeš to da radiš", naglasio je ministar i dodao da Savet roditelja u ovakvim situacijama može da pruži samo savet, a ne da odlučuje.

Dodaje da, ukoliko se proslava organizuje u školi, i roditelji treba da se uključe i da dežuraju.

U OŠ "Jovan Popović" na Karaburmi organizovana je proslava male mature u školskom dvorištu, a incident se dogodio kada su mladići koji su došli sa strane napali policajca koji je pokušao da im oduzme zapaljenu baklju.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track