ŠTRAJK U GORNJEM MILANOVCU: Prosvetari zahtevaju zaostale plate i prestanak diskriminacije
Foto: Marina Lopičić

od sutra

ŠTRAJK U GORNJEM MILANOVCU: Prosvetari zahtevaju zaostale plate i prestanak diskriminacije

Društvo -

Štrajk upozornja koji su najavili Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije počeće sutra, 11. juna, u školama na teritoriji Gornjeg Milanovca.

"Neodržavanje nastave u periodu od 13.00 do 14.00 časova u školama članicama USPRS-a Opštinskog odbora Sindikata obrazovanja Gornji Milanovac, održaće se štrajk upozorenja kao vid podrške prosvetnim radnicima koji će prisustvovati organizovanom protestu koji će biti održan na gradskom trgu ispred opštine", objašnjavaju čelnici sindikata u zvaničnom saopštenju za medije.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Na ovaj korak odlučili su se nezadovoljni zbog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim u školama, kao i Ugovora o radu od strane stručnih nadležnih službi u opštini, ali i brojnih drugih stavki.

"Zahtevamo isplatu svih dugovanja zaključno sa junom 2019. Prestanak diskriminacije zaposlenih u prosveti i obustavljanje usvajanja Pravilnika o bližim uslovima i kriterijumima za ostvarivanje prava zaposlenih na prevoz za dolazak i odlazak sa rada", dodaju iz USPRS-a.

Takođe, hitno zahtevaju upostavljanje redovnog ritma isplaćivanja nadonakada troškova za dolazak i odlazak sa radnog mesta zaposlenima u prosveti.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track