Najnovije vesti

MUP U NEDELJU SLAVI SVOJ  DAN: SAJ, policijski konji, psi, borilačke veštine, vatrogasci, policajci! Druženje sa klincima na Kalemegdanu
Foto: screenshot

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

MUP U NEDELJU SLAVI SVOJ DAN: SAJ, policijski konji, psi, borilačke veštine, vatrogasci, policajci! Druženje sa klincima na Kalemegdanu

Društvo

BEOGRAD - Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biće obeležen u nedelju, 16. juna, nizom manifestacija koje za cilj imaju približavanje rada policije građanima, a program je posebno prilagođen najmlađima.

Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30 časova.

foto: screenshot

Pripadnici MUP će u nedelju će od 11 časova, na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu, prikazati veštine, opremu i vozila koja koriste u svakodnevnom radu, a građani će imati priliku da se upoznaju i sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program je posebno prilagođen najmlađima koji će uz druženje sa policajcima i brojne igre imati priliku da nauče osnove bezbednosti, a na štandu saobraćajne policije i kako se bezbedno prelazi ulica.

foto: screenshot

Mališani će moći da se upoznaju i sa ulogom policije, a uz asistenciju pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice imaće priliku i da se penju na veštačku stenu.

Stariji sugrađani imaće priliku da se upoznaju sa tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje najtežih krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće.

foto: screenshot

Tokom održavanja manifestacije na Kalemegdanu pripadnici Sektora za vanredne situacije izvešće vežbe gašenja požara, a posetiocima će pripadnici policije prikazati i brojne borilačke veštine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da im se u nedelju od 11 časova pridruže na Kalemegdanu kako bi uz zanimljiv program zajedno proslavili Dan MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...