Najnovije vesti

U ZNAK SEĆANJA NA ONE KOJI SU IZGUBILI ŽIVOTE NA DUŽNOSTI: Ministar Stefanović položio venac na spomen - obeležje u Beogradu (FOTO)
Foto: MUP

PODOVOM DANA MUP

U ZNAK SEĆANJA NA ONE KOJI SU IZGUBILI ŽIVOTE NA DUŽNOSTI: Ministar Stefanović položio venac na spomen - obeležje u Beogradu (FOTO)

Društvo

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti, saopšteno je iz MUP-a.

1 / 12 Foto: MUP

Takođe, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.  

U sedištu MUP-a obeležena je i slava Ministarstva, Svete Trojice, sečenjem slavskog kolača.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...