Najnovije vesti

MAMURLUK U BEOGRADU: Stranci momačko veče masovno slave kod nas!
Foto: Shutterstock

Gosti iz celog sveta hrle kod nas

MAMURLUK U BEOGRADU: Stranci momačko veče masovno slave kod nas!

Društvo

Sve više stranaca slavi momačko veče u Beogradu, a za nekoliko dana provedenih u srpskoj prestonici potroše i po 5.000 evra! Kako saznajemo, zahtevi organizatorima su uglavnom isti: provod u noćnim klubovima i po splavovima, lepe i atraktivne žene, odlična hrana, obilazak grada i, naravno, diskrecija.

Prema rečima izvora Kurira, ovakav trend je počeo još pre nekoliko godina sa gostima iz regiona. U poslednje dve godine uzeo je maha jer se Beograd ceni kao odličan grad za provod, a momačke večeri upoređuju se s avanturama iz kultnih filmova "Mamurluk u Vegasu" i "Mamurluk u Bangkoku"!

- Hrvati, Slovenci, Makedonci, pa čak i Albanci, prvi su počeli da dolaze u Beograd na produženi momački vikend pred svadbu, a dobar glas o kvalitetnom provodu se brzo pročuo i sada mi se čini da dolaze ovde bukvalno iz cele Evrope. Dolaze Englezi, Italijani, Šveđani, Francuzi, Poljaci, Turci, imali smo čak i nekoliko Australijanaca... Hoće da se opuste i piju, znaju da je ovde veoma lepo, a jeftino za njihov džep, luduju do maksimuma, oni zapravo traže doživljaj... Ipak, svima je glavni zahtev da ih vodimo tamo gde su naše lepe žene - kaže za Kurir jedan od organizatora "momačkih vikenda" i objašnjava kako sve izgleda:

- Počelo je tako što me je nekoliko drugara Hrvata zvalo da im ostavljavam stolove po splavovima i klubovima ili preporučujem restorane s dobrom hranom. Nakon nekog vremena, shvatio sam da možemo mi da im organizujemo ovde sve što im treba, a da za to uzmemo još i neke pare. Na momački provod pred zaklinjanje na večnu vernost obično doputuje po 10-15 stranaca, za koje uglavnom iznajmimo vile ili stanove, hoteli se izbegavaju. Već na aerodromu ih čeka kombi s pićem i devojkama, koje su tu da im prave društvo. Vozač im je na usluzi 24 sata, u većini klubova i restorana, sa čijim gazdama imamo dogovor, čeka ih najbolji sto, litre i litre alkohola i najboljih pića. Oni ne gledaju koliko troše, cehovi za veče budu i po nekoliko hiljada evra, a mi od svega imamo procenat - kaže naš izvor.

foto: Damir Dervišagić, Profimedia, Beta, Aleksandar Jovanović

Prema njegovim rečima, pored noćnih klubova, strancima je obično organizovano i popodne u nekom od privatnih spa-centara, vožnja čamcem na Savi ili se iznajmi splav, ali i kockarnice. - Istini za volju, traže da vide i Beograd i njegove kulturne i istorijske znamenitosti, oduševljeni su, recimo, Kalemegadanom i našom istorijom. Fasicinira ih naša hrana, ali i ljubaznost i gostoprimstvo naših ljudi. Inače se ponašaju kao pušteni s lanca, kao da sutra ne postoji, vole i da se kostimiraju, najčešće mladoženjeni prijatelji budu u majicama sa nekim natpisom. Veoma im je važno i da se ne sazna šta su radili ovde. Jedno je sigurno, u domovinu i pred oltar se vraćaju oduševljeni Beogradom, a mi imamo pristojnu zaradu.

Zagrevanje

Posetili Marakanu pre momačke večeri

Reporter Kurira zatekao je nedavno grupu momaka obučenih u bele majice sa nacrtanom crvenom kravatom i natpisom "momačko veče" na stadionu Crvene zvezde, i to usred bela dana. - Srbi smo i živimo u Austriji. Drug nam se ženi i došli smo na momačko veče u Beograd. U našoj grupi nisu samo Srbi, ima nas dvadesetak iz celog regiona, a ima i Austrijanca. Ovde je najbolji provod, a rešili smo najpre da obiđemo stadion Zvezde i muzej i kupimo suvenire. Ovde tek počinje zagrevanje - rekli su nam ovi momci uz osmeh.

Brojke

  • 3,6 miliona turista posetilo je Srbiju tokom prošle godine
  • 1,4 milion turista posetilo je Beograd tokom 2018.
  • 13 odsto je povećan broj noćenja u hotelima

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...