Najnovije vesti

STRANCI HRLE U SRBIJU ZBOG ZDRAVSTVENOG TURIZMA: Oko 60 ordinacija već ispunjava sve standarde
Foto: Ministarstvo zdravlja

Isplati se

STRANCI HRLE U SRBIJU ZBOG ZDRAVSTVENOG TURIZMA: Oko 60 ordinacija već ispunjava sve standarde

Društvo

U Srbiji postoje veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma i zato je važno raditi na promociji ordinacija koje ispunjavaju sve potrebne standarde, a kod nas je sve kriterijume do sada ispunilo oko 60 zdravstvenih ustanova, rečeno je na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa partnerima na projektu razvoja i unapređenja zdravstvenog turizma.


Tom prilikom četiri nove zdravstvene ustanove dobile su sertifikate o ispunjenim uslovima i standardima za učešće u projektu razvoja i promociji zdravstvenog turizma u Srbiji.

 

- Srbija ima ozbiljnu perspektivu i resurse. Ovo je dobro za sve građane Srbije. Mi garantujemo za kvalitet ordinacija. Želimo da promovišemo privatne klinike, uložili su novac, želja im je da proširuju kapacitete i da ima sve više pacijenata, a samim tim i što boljih rezultata, odnosno da hotelijeri imaju više gostiju, avio-prevoznici što više putnika koji će obilaziti važne turističke atrakcije - rekao je Lončar i dodao da su retke države koje stoje iza svojih privatnih ordinacija i stručnjaka.

 

Ministar je najavio da će se raditi na promociji ordinacija koje ispune standarde, te da da će uskoro biti pokrenuta aplikacija na Gugl storu sa informacijama o ordinacijama koje postoje u Srbiji, a koje strani gosti mogu

posetiti radi potrebnih tretmana i intervencija.

 

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta Aleksandar Seničić rekao je da je važno da postoji sve veće interesovanje za uključivanje privatnog sektora kada je ova oblast u pitanju.

 

(Kurir.rs/J. P.)
 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...