Najnovije vesti

PISANJE KURIRA POTVRĐENO U MINISTARSTVU: Rešenja testa iz matematike osvanula na društvenim mrežama! ŠARČEVIĆ NAJAVIO: Neko će DEBELO odgovarati
Foto: Marina Lopičić

prijemni ispit

PISANJE KURIRA POTVRĐENO U MINISTARSTVU: Rešenja testa iz matematike osvanula na društvenim mrežama! ŠARČEVIĆ NAJAVIO: Neko će DEBELO odgovarati

Društvo

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odložen je preventivno jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom.

 

To je danas potvrđeno agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

 

Iz tog ministarstva prethodno je saopšteno da je test iz matematike u okviru završnog ispita učenika osmih razreda odloženo za četvrtak, 20. jun.

 

Na društvenim mrežama pojavili su se testovi koji su pisani rukom, pa je iz preventivnih razloga odlučeno da se test odloži, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

 

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je u razgovoru sa pomoćnicom ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesnom Nedeljković da će neko debelo odgovarati za krađu testova.

 

"Ministar Šarčević nije u Srbiji ali je poručio da će svako ko je odgovoran podneti debeo teret odgovornosti. To nije uradio nama odraslima, već pre svega deci", rekla je Nedeljković.

 

MUP radi na utvrđivanju svih činjenica, i kada istraga bude završena Ministarstvo će se obratiti javnosti i objasniti šta se dogodilo, dodala je ona.

 

Osmaci će test koji je bio zakazan za danas, polagati u četvrtak od 9 do 11 sati.

 

Termin kombinovanog testa neće biti promenjen i biće održan u sredu, 19. juna.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...