Najnovije vesti

BIA I POLICIJA SE UMEŠALI U HAOS S TESTOVIMA: Đaci osnovne škole u Zemunu sve započeli, otkriveno šta se tačno dešavalo
Foto: Tanjug/Dušan Aničić, Kurir

preko vajbera delili rešenja

BIA I POLICIJA SE UMEŠALI U HAOS S TESTOVIMA: Đaci osnovne škole u Zemunu sve započeli, otkriveno šta se tačno dešavalo

Društvo
14:58h

Slike testa sa zadacima iz matematike, pisanih rukom, zbog kojih je odmah jutros odloženo polaganje ovog predmeta na maloj maturi, preko Vajbera su delili đaci osnovne škole u Zemunu.

Deca su slike dobila juče, uz poruku da je to test iz matematike koji treba da polažu. Svi su brže-bolje krenuli da rešavaju zadatke, da bi se odmah sutradan ispostavilo da se baš zbog tih zadataka i odlaže današnje polaganje.

Zaposleni u toj školi kažu da prvi put čuju da su njihovi đaci delili slike testova pisanih rukom, kao i da to iz same škole nikako nije moglo da procuri.

"Škola je test iz matematike dobila tek jutros. Svi testovi se u zemunske škole dopremaju iz glavnog punkta, odnosno jedne škole, a to je škola "Lazar Savatić". Tamo su testovi stajali pre nego što su jutros dopremljeni u ostale škole", navode iz škole.

U školi "Lazar Savatić" su poručili da direktor nema vremena da se javi.

Pomoćnica ministra Vesna Nedeljković kaže za Telegraf.rs da su BIA i policija na tragu da otkriju odakle je test procurio.

"Bezbednosno-informativna agencija je u saradnji sa policijom blizu da otkrije odakle je test procurio. Za sada ne mogu potvrditi da li se to dogodilo u Zemunu", kaže Nedeljković.

Ona je dodala i da je potvrđeno da kombinovani test nije procurio.

Inače, u Tužilaštvu u Beogradu u toku je ispitivanje osobe za koju se sumnja da je imala u posedu testove iz matematike koji su potom i javno objavljeni. Kako saznajemo, reč je o majci jedne učenice iz beogradske osnovne škole, koja se nalazi u Zemunu.

Podsetimo, jutros je odloženo polaganje testa iz matematike jer su rešenja procurila na društvenim mrežama.

Pomoćnica Ministarstva prosvete Vesna Nedeljković izjavila je ranije da

za sada nema saznanja da je u javnost procureo i kombinovani test, ali da se radi na proveri.

"Ja sam dobila na Vajber navodno provaljen kombinovani test, odgovorno tvrdim, ovo što sam ja dobila nije test kombinovani, ostala je još jedna provera. Proveravamo da li je to test, ali svakako imamo rezervnu varijatnu", rekla je Nedeljković.

(Kurir.rs/Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...