Najnovije vesti

PROTEST GRUPE OSMAKA I STUDENATA IZ PROTESTA "1 OD 5 MILIONA: Traže da se generalno ukine polaganje male mature
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

protest u beogradu

PROTEST GRUPE OSMAKA I STUDENATA IZ PROTESTA "1 OD 5 MILIONA: Traže da se generalno ukine polaganje male mature

Društvo

Jedna grupa učenika osmog razreda, deo njihovih roditelja i studenti iz protesta "1 od 5 miliona" okupili su se danas ispred Ministarstva prosvete u znak protesta zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, a zahtevaju da se poništi dosadašnje testiranje, da se generalno ukine polaganje male mature i da ministar prosvete Mladena Šarčevića da ostavku.

 

Na početku protesta, na koji su pozvali i studenti iz protesta ''1 od 5 miliona'', grupa osmaka predala je na pisarnici resornog ministarstva zahteve u kojima traže da ih primi ministar Šarčević i uvaži njihove zahteve.

 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Učenici traže da se ukine polaganje prijemnog ispita za srednje škole i tvrde da je ispit ''pokraden i da nije legitiman''.

 

Osmaci i studenti su ispred Ministarstva palili baklje, a, pošto su predali zahteve, krenuli su iz Nemanjine ulice u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, preko Slavije i Terazija, i nazad, pred Ministarstvo.

 

Kako javlja izveštač Tanjuga, saobraćaj je od 13.00 sati blokiran u Nemanjinoj ulici, u delu od Resavske do Slavije.

 

Oko 15.00 sati seli su na ulicu pred zgradom Ministarstva prosvete i poručuju da će tu biti i sutra, u isto vreme, sve dok ih ne primi ministar Šarčević.

 

Učesnici protesta su nosili srpske zastave i transparente ''Ostavke'', ''Ukrali ste nam budućnost'', ''Nećemo prijemni'', ''Ne ide nam škola, al' bićemo bogati''.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...