VULIN NA SAJMU U PARIZU: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima (FOTO)
Foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

53. Međunarodni salon aeronautike i svemira

VULIN NA SAJMU U PARIZU: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima (FOTO)

Društvo -

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije intenzivno se razvijaju i država ulaže mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima", rekao je Vulin na 53. Međunarodnom salonu aeronautike i svemira "Pariz Er Šou 2019" u Francuskoj.

foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane u saopštenju, Vulin je istakao da je opremanje i naoružavanje Erbasovog helikoptera H-145M naoružanjem iz Srbije izazvalo veliku pažnju kod svih učesnika i da "svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na Erbasove helikoptere".

foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

"Razgovarali smo i u francuskom Ministarstvu odbrane o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu", rekao je Vulin.

foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

Poseti sajmu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je štand kompanije "Erbas", na kom je izložen višenamenski helikopter Erbas H-145M sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija "Rosoboronexport", "RSK MiG" i "Russian Helicopter" iz Ruske Federacije, "Thales" i "Safran" iz Republike Francuske, "Hensoldt" iz Savezne Republike Nemačke i "Rafael" iz Izraela.

foto: TANJUG/ Ministarstvo odbrane

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže, od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track