UPIŠIMO 616 I POŠALJIMO SMS NA 3030 Za Sonjine samostalne korake neophodno joj je lečenje u RH cetru Renona u Slovačkoj!
Foto: Budi human Printscreen

Budi human

UPIŠIMO 616 I POŠALJIMO SMS NA 3030 Za Sonjine samostalne korake neophodno joj je lečenje u RH cetru Renona u Slovačkoj!

Društvo -

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Sonju Kovačević (2004).

Sonja ima atrofiju malog mozga usled koje ima raznovrsne smetnje u razvoju, ponašanju, a naročito se odražavaju na hod i govor.

Od ranog detinjstva odlazi na rehabilitacione tretmane na Institut za majku i dete Dr Vukan Čupić.

Bila je nekoliko puta na banjskom lečenju, sprovođena je terapija konjima i terapija kiseonikom. Sonja svakodnevno ide ambulantno na fizikalnu terapiju na institut za rehabilitaciju Selters banja, jer ta voda blagotvorno deluje na nju.

Angažovanje, znanje, iskustvo i ljubav Sonjinih lekara i terapeuta, kao i njen ogroman trud i rad, sprečili su progresiju bolesti i omogućili blago poboljšanje njenog zdravstvenog stanja.

Sonja nije samostalna ni u jednom segmentu života iako svakodnevno pije lekove koji ublažavaju nevoljne pokrete i tremor, nosi potkolene ortoze, korektivni mider i prima terapiju botoksa koja joj omogućava kratkotrajno stajanje i hodanje uz pomoć drugog lica.

Kako bi Sonja što duže ostala na svojim nogama i uz pomoć terapija samostalno hodala, neophodno joj je lečenje u RH cetru Renona u Slovačkoj.

Pomozimo Sonji! Upišimo 616 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Budimo humani!

foto: Budimo humani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track