PAS IZUJEDAO DEVOJČICU NA NOVOM BEOGRADU: Napao je iz čista mira dok je čekala autobus
Foto: Profimedia

odmah je upućena na infektivnu kliniku

PAS IZUJEDAO DEVOJČICU NA NOVOM BEOGRADU: Napao je iz čista mira dok je čekala autobus

Društvo -

Dvanaestogodišnju devojčicu pas lutalica ujeo je za ruku i nogu dok je čekala autobus na stanici kod bazena "11. april", nakon čega je sa roditeljima otišla na Infektivnu kliniku kako bi joj lekari sanirali ranu i dali antibiotike.

Devojčica je na autobuskoj stanici sa dve drugarice čekala autobus kako bi se vratila kući, kada joj je pas iz čista mira prišao i ujeo je.

"Dete mi se vraćalo kući sa bazena, sa dve drugarice, kada ju je na autobuskoj stanici napao veliki braon pas lutalica. Ujeo ju je za nogu i ruku iz čista mira, ona ga nije mazila. Pokušala je da se odbrani, takođe su i njene drugarice krenule da mašu torbama, pa je pas otišao", priča J.D. majka devojčice.

Ona dodaje da ju je dete odmah pozvalo, nakon čega ju je pokupila i odvezla u Dom zdravlja, a oni je poslali na Infektivnu kliniku na dalje zbrinjavanje.

"S obzirom da niko neće da reaguje i zaštiti našu decu, moram da skrenem pažnju zaduženima za te agresivne pse, da ih uklone sa ulica. Naša deca treba da budu bezbedna, a ne da strepe od razjarenih pasa lutalica. Srećom ovo je samo noga i ruka u pitanju, šta da su teže posledice?", uznemireno se pita majka.

Sličan incident dogodio se prošle subote kada je vlasnički pas ujeo za butinu petogodišnjeg dečaka koji je igrao fudbal u dvorištu OŠ "Branko Radičević" u Batajnici. Nakon toga, dete je prevezeno u Urgentni centar, a kasnije pušteno na kućno lečenje.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track