AKCIJA ČIŠĆENJA SAVE KOD BOLJEVACA: Uređena obala u okolini Nautičkog sela!
Foto: Privatna Arhiva

za pohvalu

AKCIJA ČIŠĆENJA SAVE KOD BOLJEVACA: Uređena obala u okolini Nautičkog sela!

Društvo -

Kako bi zajednički ukazali na značaj zaštite životne sredine i očuvanja svetskih vodenih resursa, zaposleni u kompaniji Nestlé očistili su deo obale Save u beogradskom naselju Boljevci. Sa namerom da pokažu da svako od nas malim potezima može poboljšati globalnu situaciju, radnici u kompaniji danas su skupili više od 200 kilograma smeća i uredili savsku obalu blizu Nautičkog sela „Biser“.

- Ekološki osvešćena kompanija koju čine ekološki osvešćeni pojedinci, i zato koristimo svaku priliku koju imamo da smanjimo svoj uticaj na životnu okolinu – bilo ovakvim, organizovanim zajedničkim akcijama, ili u svakodnevnom poslovanju“, istakla je Tanja Žigić, menadžer fabrike Surčin.

foto: Privatna Arhiva

„Ovim potezom smo želeli da podsetimo na neizmernu važnost čuvanja naših reka i drugih vodenih površina, kako bismo pomogli odrastanje zdravijih generacija, koji će u njihovim blagodetima uživati i posle nas“, dodala je ona.

Akciji je prisustvovao i gospodin Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin, koji je tom prilikom zahvalio kompaniji na doprinosu očuvanju životne sredine u lokalnoj zajednici i izrazio želju za nastavkom saradnje i u budućnosti.

foto: Privatna Arhiva

U skladu sa fokusom na očuvanje vodenih resursa, kompanija je pokrenula je Caring for Water inicijativu, kao deo putovanja ka nultom uticaju na životnu okolinu u okviru svog poslovanja do 2030. godine. Kako bi sačuvala ključne prirodne resurse za budućnost, kompanija se obavezala na to da će do 2025. sva pakovanja njenih proizvoda biti napravljena od 100 odsto materijala pogodnih za reciklažu, te da će dodatno raditi na sveukupnom smanjenju zagađenja, zaštiti vodenih ekosistema, planina, šuma i drugih prirodnih dobara.

foto: Privatna Arhiva

Ova fabrika u Srbiji, koja se nalazi u beogradskoj opštini Surčin, koristi materijale i resurse više puta u misiji da do 2020. godine dostigne nulto odlaganje smeća na deponije. Smanjenje komunalnog otpada fabrike iznosi 80 odsto - od 15 tona mesečno na samo tri - dok kompanija sarađuje i sa više od 10 reciklažnih postrojenja.

Do sada, kompanija je u renoviranje fabrike u Surčinu sa ciljem smanjenja uticaja na životnu okolinu uložila 1.2 miliona evra, i tako uštedela 50.000 kubnih metara vode i smanjila potrošnju električne energije u ovom postrojenju za 19.5 odsto.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track