Najnovije vesti

MINISTAR ANTIĆ NAKON NEVREMENA: Radnici reagovali brzo i adekvatno
Foto: Beta MIloš MIškov

TALAS

MINISTAR ANTIĆ NAKON NEVREMENA: Radnici reagovali brzo i adekvatno

Društvo

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je sinoć da su radnici Elektrodistrucije i Elektroprivrede Srbije dočekali talas nevremena u maksimalno pojačanom stanju dežurstva i da su reagovali brzo i adekvatno u svim kriznim i kritičnim situacijama.

Kako je naglasio, posebno je u Beogradu postojala snažna koordinacija između EDB i Elektroprivrede Srbije i beogradskih javnih komunalnih preduzeća, koja se posebno pokazala prilikom iskakanja dve važne crpne stanice.

"Imali smo problem u Galovici i sa crpnom stanicom na Gazeli, bila je ozbiljna intervencija pripadnika EDB Srbije, gde su u teškim okolnostima i po malo rizičnim okolnostima brzo reagovali i obezbedili napajanje tih crpnih stanica", istakao je za Studio B Antić.

Prema njegovim rečima, u piku je na teritoriji Srbije bilo 25.000 potrošača bez napajanja električnom energijom, a to je, kako dodaje Antić, 0,7 odsto od ukupnog broja potrošača.

U Beogradu je u piku bilo 9.000 potrošača, a sada se stanje ubrzano popravlja, ima 7.225 potrošača bez električne energije.

Antić naglašava da su iz minuta u minut izveštaji sve bolji, rešavaju se problemi u poplavljenim trafo stanicama i izneo očekivanje da, ako se vremenske prilike budu stabilizovale, da se tokom noći reše svi problemi.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...