DONACIJA UDRUŽENJA PRIJEPOLJACA U BEOGRADU: Najbolji učenici u Prijepolju dobili laptopove
Foto: Privatna Arhiva

DONACIJA

DONACIJA UDRUŽENJA PRIJEPOLJACA U BEOGRADU: Najbolji učenici u Prijepolju dobili laptopove

Društvo -

U Beogradu ima dosta onih koji su trbuhom za kruhom došli u veliki grad, ali je malo onih koji, iako nisu više u svom rodnom kraju na njega ne zaboravljaju kao što je to slučaj sa članovima Udruženja Prijepoljaca u Beogradu.

Oni postoje od 1992. godine, broje preko 5.000 članova i do sada su učinili više dobrih dela za svoje Prijepolje. Naime, svojim nagradama podstiču mlade da se školuju, da budu najbolji...

Ove godine njihovo udruženje omogući će mlađim generacijama u Prijepolju da odrastaju i školuju se u što boljim uslovima.

- Đacima generacije iz sve tri srednje škole u Prijepolju, donirali smo po jedan laptop računar. Želimo da nagradimo marljivost i posvećenost učenju kod naše dece, pripremajući ih za buduće izazove u životu i pomažući im da napreduju i razvijaju se. Smatramo da ovakve nagrade predstavljaju i svojevrstan podsticaj drugim učenicima za postizanje boljih rezultata u narednoj godini. Pomažući najboljim učenicima naše udruženje istovremeno odaje priznanje i zahvalnost građanima Prijepolja na zalaganju da naš voljeni grad napreduje kroz znanje i nauku - rekao je za Kurir Ivan Divac predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu i dodao da su pored laptopova odbojkaškom klubu u Prijepolju donirali mreže i više lopti.

Kako je objasnio njihovo udruženje u februaru ove godine promenilo je strukturu rukovodstva tako što su mlađi ljudi zamenili starije ali su odlučni da sa novom energijom nastave tradiciju svojih prethodika.

- Ovo Udruženje je za skoro tri decenije, a akcija poput navedenih imali smo mnogo. Pomagali smo školama, ali i ugroženim porodicama. Čovek obično kada uspe u životu u velikom gradu zaboravi na svoje korene i mesto odakle je došao, otuda imamo sela koja umiru i gradove koji se gase. Naše udruženje broji preko 5.000 članova i niko od njih nije zaboravio, mi smo svi fizički u Beogradu ali srcem i dalje u Prijepolju - rekao je Divac kroz osmeh a svojevrsni dokaz tome su donacije koje daju godinama unazad i sa kojima će nastaviti i dalje.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track